Ficăţei de pui cu ceapă
Ingrediente:
– 500 gr ficatei pui
– 1 ceapa mare (cca 150 gr)
– 1/2 lingurita
– cimbru uscat (sau 1 fir cimbru proaspat)
– 1/2 fir rozmarin
– 1/2 lingurita piper
– 1 lingurita rasa boia
– 1 lingurita vegeta naturala
– sare
– 40 gr unt
– 2 linguri ulei
– lapte
– patrunjel pentru servit
Mod de preparare:
Se spala ficateii in mai multe ape. Se acopera apoi cu lapte si se lasa asa 30 minute minim.
Intr-o tigaie topiti untul si adaugati uleiul. Taiati ceapa solzisori si o caliti doar pana se inmoaie.
Scurgeti ficateii bine de lapte si ii asezati peste ceapa. Lasati sa se prajeasca la foc mediu pana se rumenesc usor, cca 3 minute. Ii intoarceti unul cate unul si ii lasati sa se prajeasca si pe cealalta parte 3 minute. Incercati sa nu amestecati in oala, daca vi se pare ca exista riscul ca ceapa sa se arda sau sa se prinda de fund doar scuturati tigaia cu miscari fata-spate.
Umpleti o cana cu apa si dizolvati in ea toate condimentele: boia, cimbru, piper, frunzulitele de rozmarin tocate marunt, vegeta. Turnati apa peste ficatei, acestia sa fie acoperiti mai bine de jumatate. Sarati dupa gust. Lasati sa fiarba la foc mediu aprox. 10 – 15 minute, doar cat sosuletul de pe ei sa scada. Incercati sa amestecati cat de putin in oala sa nu se rupa ficateii, din nou e mai bine sa scuturati tigaia.
Serviti cu mamaliguta sau piure de cartofi si presarat cu patrunjel tocat, pentru amatori (ca noi) chiar si cu orez.
Sursa: GatindcuMira
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!