Carte

Fidel Castro și-a publicat memoriile

”Sunt dispus să fac tot ceea ce îmi stă în putinţă pentru a transmite mai departe ceea ce îmi aduc bine aminte /…/ Mi-am exprimat toate ideile pe care le-am avut şi toate sentimentele pe care le-am trăit; sunt conştient de importanţa povestirii tuturor acestor lucruri pentru ca ele să fie de folos”, a explicat Fidel Castro, citat de jurnalele Granma şi Juventud Rebelde şi de site-ul cubadebate.cu.

În dialogurile sale, ce au reuşit să acopere o mie de pagini, Fidel Castro i-a mărturisit Katiuskăi Blanco, printre altele, că preferă ”ceasurile , oglinzile şi cizmele vechi, însă că, atunci când vine vorba de politică, preferă tot ceea ce este nou”.
A fost vorba despre prima apariţie publică a liderului cubanez din aprilie 2011 încoace, de la încheierea Celui de-al VI-lea Congres al Partidului Comunist Cubanez /PCC/, în urma căruia el a fost înlocuit oficial în funcţia de prim-secretar al PCC de fratele său Raul.

”Vreau să profit de acest moment, pentru că memoria este trecătoare”, a declarat părintele revoluţiei cubaneze, în vârstă de 85 de ani, în faţa persoanelor invitate la prezentarea operei vineri la Palatul Congreselor de la Hava, în prezenţa ministrului culturii Abel Prieto, a preşedintelui Uniunii Scriitorilor şi Artiştilor Miguel Barnet şi a jurnalistei Katiuska Blanco. Lucrarea este intitulată ‘Guerrillero del Tiempo’.  

Sursa: AFP

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *