Actualitate

Fiecare al patrulea moldovean ÎMPRUMUTĂ bani cel puţin o dată la jumătate de an

Evenimentul are drept scop să reamintească tuturor necesitatea de a fi la zi cu restituirea împrumuturilor şi să determine populaţia să adopte o atitudine mai responsabilă în privinţa creditelor.

Potrivit unui studiu, fiecare al patrulea moldovean împrumută bani pentru a-şi rezolva dificultăţile financiare cel puţin o dată la jumătate de an. Iar 57 la sută dintre participanţii la sondaj au spus că apelează la rude. Numărul celor care cer ajutorul prietenirlor este de două ori mai mic. Pentru credite de la instituţii financiare optează 12 procente dintre moldoveni intervievaţi, iar unul din zece ia avans de la serviciu. Potrivit sondajului, 29 la sută dintre cei intervievaţi încearcă să-şi ţină cheltuielile în limitele veniturilor.

Totuşi, peste 40 la sută dintre moldoveni au spus că acumulează datorii din cauza câştigurilor mici. 18 procente dintre participanţii la sondaj au spus că sumele pe care le plătesc pentru onorarea împrumuturilor sunt exagerate. Iar nouă la sută uită să plătească la timp ratele. La capătul opus se plasează 21 la sută dintre cei intervievaţi care afirmă că plătesc în primul rând facturile şi ratele pentru credite.

Sondajul a fost realizat la comanda Companiei de Colectare a Datoriilor INCASO, pe un eşantion de 1.170 de persoane.

Sursa: Publika.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *