Tendințe

Fii o regină pe tabla de șah

Acesta, în forma din secolul al șaselea, a fost cunoscut ca chaturanga care se traduce „patru divizii (militare)”, reprezentate de piesele care au evoluat în pionul, calul, nebunul și turnul modern. Jocul s-a răspândit prin secolul al VII-lea odată cu extinderea și invaziunea islamică în Orientul Apropiat, Africa de Nord, Bizanț, Italia, Europa de Est și Spania. În Evul Mediu, șahul era considerat de nobili ca un joc de elită, pe când biserica a dezaprobat jocul timp de câteva secole. Prin secolul al XVI-lea regulile de joc se modifică și putem spune că în acel timp a apărut șahul modern.

Nu am făcut nicio pasiune recentă față de acest joc. Dar, cu siguranță, designerii de modă s-au inspirat din tabla de șah, promovând acest imprimeu în colecțiile pentru sezonul următor. Așadar, spuneți la revedere bulinelor și urați-le bun venit dungilor în toate formele.

Dacă unii creatori au preferat să folosească carouri mari, alții au optat pentru imprimeuri în nuanțe aurii. Însă, ținutele semnate de Marc Jacobs pentru Louis Vuitton au avut cel mai mare impact vizual. Opțiunile designerului nu au fost aclamate doar de criticii de modă, ci și de vedete, precum Kirsten Dunst sau Jessica Alba, care au apărut pe covorul roșu în strategica „tablă de șah”. Marc Jacobs spune despre carourile sale că vorbesc „despre puritate, modul în care ceva simplu poate fi confortabil”.

Nu e de mirare această zarvă în jurul carourilor. În acest an, moda va fi vizibil influențată de atmosfera anilor ’60 – de la rochii mini până la imprimeuri florale, or, designerii de modă au studiat amănunțit arhivele.

Dacă te sperie o ținută întreagă compusă în jurul acestui imprimeu, poți alege una sau două piese în care să investești – o fustă monocromă, o geantă, o pereche de pantofi sau o eșarfă.

Timpul Suplimentul Femeia

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *