Social

Fii tu Moș Crăciun: Îndeplinește-i dorința unui copil!

Doina T., satul Zaim, str. Valul lui Traian
„Dragă Moș Crăciun, vă felicit cu ocazia sărbătorilor de iarnă! Eu am o dorință pe care mama nu o poate îndeplini. Mă numesc Doina T. și am 12 ani. Sunt unica în familie și sunt săracă! Tata a murit și am rămas cu mama. Doresc niște cizme de iarnă, o scurtă, bomboane și un brad. Vă mulțumesc mult de tot!”

De la Marina, pentru Moș Crăciun! Casă, la gazdă, cu poartă neagră. Chișinău, Calea Ieșilor
„Mă numesc Marina, am 13 ani și sunt elevă în clasa a VII-a „A”. Suntem patru copii în familie. Părinții lucrează măturători și nu au primit salariul de patru luni. Avem multe datorii. Mama și tata nu au posibilitatea să ne îmbrace și să ne încalțe. Eu ca orice copil îmi doresc 10 caiete groase de matematică, o mapă pentru desen, acuarelă, un penal cu pixuri, radieră, creioane simple, corector și încă ceva… o scurtă și mănuși de iarnă. Eu te rog frumos, Moș Crăciun, să-mi îndeplinești aceste dorințe! Era să uit, dacă poți, aș vrea jucării și luminițe pentru brad, ca să avem cu ce-l împodobi. Asta e tot!

Mulțumesc mult, Moș Crăciun, un moș foarte bun!”

Marina a făcut și un desen prin care îi explică moșului cum să ajungă la casa ei…

Petru P., satul Opaci, raionul Căușeni
„Dragă Moș Crăciun,
Mă numesc Petru P., sunt elev în clasa a VI-a „A”, a gimnaziului „Ion Ungureanu” din satul Opaci, raionul Căușeni. Provin dintr-o familie mare, cu 4 copii. Doi suntem elevi, iar alții doi stau acasă cu tata. O soră are 4 ani, iar frățiorul mai mic are 2 ani. Mama noastră a decedat anul acesta. Situația familiei este foarte grea, dar ne dorim cu toții un calculator. Tata nu se poate angaja la un serviciu deoarece are grijă de noi și nici nu poate pleca undeva la lucru”.

Loredana I., satul Sadâc, raionul Cantemir
„Dragul meu Moș Crăciun,
Îți scrie o fetiță din satul Sadâc, raionul Cantemir, pe nume Loredana I. Sunt născută pe data de 9 aprilie și am 13 ani. În familie mai am doi frați. Cel mai mic învață în clasa întâi, are 7 ani. Fratele mai mare este clasa a noua. Părinții lui au decedat, iar mama l-a înfiat. Mama este o persoană foarte bună. Lucrează poștăriță și îi plătesc foarte puțin. Ți-am mai scris odată în anul 2011, dar cu părere de rău, atunci nu ai trecut pe la căsuța mea. La școală totul e bine. Învăț după puterile mele. Cunosc trei limbi: engleza, rusa și româna. Provin dintr-o familie vulnerabilă. Mă strădui să ascult de părinți. Recent au decedat buneii din partea mamei și bunica din partea tatălui. Cel mai mult îmi doresc ochelari de vedere sau „linze” (n.red. lentile). Nu văd prea bine. Mama mi-a procurat o pereche, dar colegii de la școală mi i-au stricat, desigur din greșeală. Mama nu-și permite să-mi cumpere alții. Ea vrea foarte mult, dar buzunarul nu-i permite. Prietena mea Irina mereu mă ajută și mă încurajează. Străbunicul meu e vesel și îi susține pe toți atunci când au nevoie.

Voi aștepta cu drag răspunsul tău. Adresa mea de domiciliu este: satul Sadâc, raionul Cantemir…. Aș dori ca în acest an să mă bucuri cu cadoul tău!
Cu drag, nepoțica ta Loredana!”

Mariana N., orașul Bălți
O scrisoare dedicată lui Moș Crăciun, de la o mămică divorțată cu trei copii.

„Tatăl lor nu ne susține material, iar eu nu reușesc cu toate nevoile, căci sunt invalidă de gradul II din copilărie. Am o pensie mizeră de 400 de lei. M-am angajat recent ca dădacă cu salariul de 1200 de lei și oricum nu reușesc să întrețin patru persoane. Am o fetiță la grădiniță și doi elevi în clasele primare, care necesită multe cheltuieli. Pe lângă aceasta trebuie hrăniți, îmbrăcați și încălțați, pentru ca să se dezvolte bine. Vă rog foarte mult să mă susțineți măcar de Anul Nou și să-i bucurați cu dulciuri și cu câte o jucărie pentru vârsta lor. Băiețelul are 9 ani, învață la acordeon, fetița de 8 ani este eminentă și primește diplome, iar mezina de 6 ani își dorește foarte mult o păpușică vorbitoare, care să aibă și cărucior. La ceilalți se poate un pian electronic pentru că foarte mult le place muzica.

Vă mulțumesc anticipat! Sunteți un înger care îndeplinește multe dorințe, a multor copii. Vă rog să nu treceți cu vederea și dorințele noastre!”

Teodora T., satul Scăieni, raionul Dondușeni
„Dragule Moș Crăciun, vă felicit cu sărbătorile de iarnă! Vă doresc multă sănătate, fericire și iubire! Suntem 7 persoane în familie. Mama, tata, eu și 4 frați. Să aveți multă putere, ca să puteți îndeplini toate dorințele copiilor. Am și eu o dorință în fața dumneavoastră! Vă rog să-mi aduceți un cadou pe care considerați că l-am meritat anul acesta…”

Ioana C., 7 ani
„Bună ziua, Moș Crăciun, mă numesc Ioana C., am 7 ani și sunt în clasa a II-a. Învăț binișor! De Anul Nou îmi doresc jucărie de frizeriță și un costum de noapte. Eu am și un frate, Ilie C. El are 10 ani și este înscris în clasa a IV-a. Ilie este bolnav (invalid de gradul I) și nu frecventează școala. El are nevoie de medicamente, de pampers, de haine și de multă sănătate!

P.S. Dacă doriți să ajutați pe cineva dintre acești copii, ne puteți contacta la numărul de telefon: 0 (22) 85 29 91 sau 068681878. Numele lor și contactele nu au fost menționate complet pentru a nu-i expune unor anumite riscuri”.

În 2015 la Academia lui Moș Crăciun au fost trimise circa 11 mii de scrisori. Dintre acestea aproape 30 la sută au fost scrise de copii din familii social vulnerabile, care solicită haine, încălțăminte, dulciuri sau jucării. 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *