Cultură

Fiica lui Arghezi vrea să retragă de la stat casa și livada de vișini și cireși donate de poet

Această este nemulţumită de faptul că autorităţile române au aprobat proiectul de construire a două blocuri de 9 şi 11 etaje în apropiere de Muzeul Tudor Arghezi din Bucureşti, transmite Digi 24.

"Retrag donaţia. Tată a donat nu aşa, în vânt, ci să se facă ceva stabil şi frumos", a declarat Mitzura Arghezi, adăugând că a încercat să vorbească cu primarul Sorin Oprescu, fără a primi însă niciun răspuns.

De asemenea, fiica poetului i-a încredinţat istoricului Florin Şandru sarcina de a apela la ajutorul premierului Victor Ponta, la soţia şi la socrul acestuia, senatorul Ilie Sârbu, pentru a salva Muzeul Tudor Arghezi şi Livada "Mărţişor".

Comisia Direcţiei de Cultură Bucureşti a considerat că livada care înconjoară casă monument istoric sunt suficiente pentru a păstra atenticitatea atmosferei, aşa că şi-a dat acordul pentru construirea celor două blocuri.

Proiectul privind construirea blocurilor în apropierea muzeului se vor mai află în dezbatere publică doar o zi, urmând că apoi să fie votat în şedinţa Consiliului General al Capitalei.

În cazul în care lucrările vor fi demarate, Mitzura Arghezi îşi va exercită dreptul legal de a retrage donaţia făcută de tatăl sau statului român.

sursa: ziare.com

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *