CSI / Rusia

Fiica lui Putin a fost numită în conducerea celui mai puternic grup de lobby din Rusia

Katerina Tihonova, fiica cea mică a lui Vladimir Putin, a fost numită în conducerea unui grup de lobby de business din Rusia, pentru a supraveghea programul de înlocuire a bunurilor de import, la care țara nu mai are acces în urma sancțiunilor occidentale, scrie The Moscow Times.

Sancțiunile occidentale și ieșirea de pe piața rusească a companiilor din vest, ca urmare a războiului din Ucraina, a condus la un colaps al importurilor, iar Rusia se confruntă acum cu o criză a bunurilor esențiale.

Astfel, Asociația Rusă a Industriașilor și Antreprenorilor (ARIA) a numit-o pe fiica lui Putin co-președinte a consiliului de coordonare a înlocuirii bunurilor din import, a scris site-ul RBC, preluat de Moscow Times.

Un purtător de cuvânt al asociației, cel mai puternic grup de lobby de business din Rusia, a confirmat numirea Katerinei Tihonova.

Noul consiliu, condus de președintele ARIA, Alexander Șokin, are sarcina de a întocmi propuneri legislative, de a crea servicii digitale și de a evidenția bunele practici în încercarea Rusiei de a-și reduce dependența de bunurile provenite din import.

Importurile Rusiei s-au prăbușit la minimul ultimelor două decenii după declanșarea războiului în Ucraina și nu dau semne de revenire, mai notează Moscow Times.

Anul trecut, Banca Centrală a Rusiei a arătat că aproape două treii din afacerile rusești se bazează pe importuri. 

De la începutul invaziei ruse în Ucraina, au fost raportate frecvente deficiențe în lanțurile de aprovizionare.

Vladimir Putin, care nu a confirmat sau infirmat niciodată că este tatăl Katerinei Tihonova, i-a presat pe oficialii ruși să grăbească înlocuirea bunurilor de imort. Dar tot el a spus că înlocuirea importurilor „nu este un panaceu”.

Vă aminim că Katerina Tihonova și sora ei mai mare, Maria Voronțova, au fost puse pe lista de sancțiuni a Occidentului, ca răspuns la invadarea de către Rusia a Ucrainei.

Puteţi urmări ştirile Timpul.md şi pe Facebook!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.