Actualitate

Fiica lui Putin face primii pași în afaceri

Proiectul este susținut de actori majori ai pieței și de oficialități, costul său fiind estimat la 40 de miliarde de ruble, scrie BBC.

La începutul lunii iulie, la Sankt-Petersburg, pentru prima dată a avut loc simpozionul „Medicina nucleară”, organizat de o companie puțin cunoscuta, ”New Medical Company” – Nomeko, înființată în ianuarie 2019. Compania este implicata totodata într-un proiect pe scară largă care prevede realizarea unui complex medical multifuncțional. Costul său este estimat la 40 de miliarde de ruble. Printre acționarii „Nomeko” se afla Maria Vladimirovna Vorontsova, fiica cea mare a președintelui rus Vladimir Putin.

Până în prezent, se cunoșteau doar realizările științifice ale lui Vorontsova. Acum BBC ne relateaza si despre prima ei afacere.

Planuri ambițioase
„Acesta va fi unul dintre cele mai bine dotate complexe medicale din lume”, a declarat Vladislav Baranov, director general al ”Sogaz Medicine”, despre proiectul pe care Sogaz intenționează să îl pună în aplicare în 2021 în regiunea Leningrad.
Pentru compania de asigurări „Sogaz”, investițiile în servicii medicale sunt de inteles. Compania deține aproape 40% din piața asigurărilor medicale private. Printre clientii Sogaz se numara Gazprom, Rosneft, Rosatom si alte companii de stat din Rusia.

Vărul președintelui, Mihail Putin, este vicepreședinte la Sogaz, iar Anton Ustinov, fost consilier pentru petrol și gaze al lui Putin, presedintele companiei.

Pentru prima dată, planurile Sogaz de a investi în construirea unui complex medical multifuncțional de înaltă tehnologie, cu un centru oncologic la nivel european, au fost anuntate toamna trecuta de administratia regiunii Leningrad. În respectivul comunicat de presă se spunea că noul complex va fi consturit în apropiere de Golful Finic.

Apoi, în ianuarie 2019, guvernul federal a transferat 30,4 hectare de teren forestier în categoria terenurilor industriale, dupa care aceasta suprafata a fost arendata de Sogaz pe o perioada de 49 de ani.

Terenul este situat într-o zona de elita a regiunii Leningrad. Aici se află și reședința guvernatorului de Sankt Petersburg.

Decizia guvernului de a transfera terenul pentru acest proiect a coincis cu înființarea companiei Nomeko, care va implementa proiectul.

http://www.paginaderusia.ro 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *