Actualitate

Fiicele de 15 și 16 ani ale unei românce, spulberate de un tren de mare viteză care a frânat la 700 de metri după impact, în Italia

Durere fără margini în familia unei românce din Italia, unde două dintre fetele ei, cele mai mici, au fost ucise violent de un tren de mare viteză, duminică de dimineață, scrie ediția de Bologna a cotidianului La Republica.

Giulia și Alessia Pisanu, 15 și 16 ani, locuiau în satul Madonna di Castenaso împreună cu tatăl lor, un italian, și sora mai mare, Ștefania. Ea fiind copilul dintr-o altă relație al mamei românce care nu mai trăiește de câteva luni în Italia, după ce s-a întors în țară. Toate trei fete locuiau doar cu tatăl lor, patronul unei firme de mutări.

Nenorocirea a avut loc la ora 7 dimineața. Cele două victime au fost lovite în plin de un tren de mare viteză Frecciarossa care a intrat în gara Riccione din Pescara și se îndrepta spre Milano. Un tren care la Riccione nu ar fi trebuit să se oprească și care, în schimb, a frânat la 700 de metri după gară, după ce le-a lovit violent pe cele două fete.

Unii martori relatează că tinerele au încercat să meargă pe șine, dar Poliția Feroviară investighează încă circumstanțele accidentului. Un barman din gară a povestit că fetele au trecut pe lângă el cu câteva secunde înainte de impact și una dintre ele se plângea că i se furase telefonul.

Cert este că trupurile fetelor au fost strivite de trenul care circula cu 200 de km la oră, cu un impact extraordinar care nu numai că le-a târât pe adolescente 700 de metri spre nord, dar a și lăsat încălțăminte, efecte personale și chiar rămășițele cadavrelor rupte pe peronul stației Riccione.

Loretta, de la barul de la stația Riccione, este șocată: „Din spatele tejghelei am putut observa toată secvența. După ce a părăsit barul, cea tânără s-a alăturat celeilalte fete și amândouă au început să se îndrepte spre platformă. În acel moment a sosit trenul de mare viteză care le-a lovit. Le-am văzut zburând: o scenă pe care nu o voi uita niciodată.”

Ulterior, fetele au fost identificate datorită telefonului mobil al uneia dintre ele, găsit lângă șine. Tatăl lor, italian, a fost chemat la morgă pentru a le identifica.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


1 comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *