Moldova

FILAT AUDIAT

Premierul a reiterat faptul că a cunoscut despre acel caz prin intermediul presei și că cei, care se fac vinovați de aceasta trebuie trași la răspundere.

Membrul comisiei, deputatul Valeriu Munteanu, a întrebat dacă putea fi influențat ministrul de Interne, Dorin Recean, prin intermediul factorului politic. „Pot să vă spun, cunoscându-l pe dl Recean, că nu văd cum ar fi influențat de unii sau alții”, a spus Vlad Filat.

Referitor la faptul că instituțiile abilitate de a ține sub control aceste cazuri, Valeriu Munteanu a afirmat că, sunt instituții care nu au știut și cu asta scapă, dar sunt instituții, care nu au știut, dar care trebuia să știe.

„Nu este vorba doar de instituții guvernamentale, dar și de cele sub control parlamentar. Am avut informații doar despre acel omor de la casa de schimb valutar de la Fălești. Am aflat despre acel caz prin intermediul presei. Este SIS, este MAI, care au capacitatea de investigații”, a mai spus Filat.

Amintim, că astăzi mai urmează a fi audiați pe marginea acestui caz primarul general de Chișinău, Dorin Chirtoacă, prim-vicepreședintele Parlamentului, Vlad Plahotniuc și speakerul Marian Lupu. De asemenea este așteptat și liderul PL, Mihai Ghimpu.

DEMISII

Vlad Filat cere suspendarea din functie a vice-ministrului sanatatii Gheorghe Turcanu si a directorului Întreprinderii de Stat "Registru", Sergiu Răileanu. Declaratia a fost facuta acum cateva minute dupa ce premierul a raspuns la intrebarile membrilor comisiei de ancheta.

via politik.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *