Politică

Filat: Dacă PG nu va fi demis, vom iniţia procedura de demitere a Preşedintelui Parlamentului

"Greu de spus… Referitor la Alianţă, toate punctele pe „i” vor fi puse la şedinţa parlamentului de joi, când vom afla dacă se bate sau nu ultimul cui în Alianţă, adică dacă va fi demis Preşedintele Parlamentului".

"Joi s-a mers prea departe când s-a cerut un ultimatum de 7 zile pentru demitere Procurorului General. Potrivit Constituţiei RM, nu sunt în drept să demit PG", a spus Marian Lupu. El a mai precizat că "directorul CNPF nu şi-a dat demisia sub presiune politică, că a semnat în dimineaţa aceasta cererea de demitere a acestuia, şi că nu-i este rudă", după cum a declarat Vlad Filat în cadrul unui intreviu.

În replică, Vlad Filat a negat acest lucru, şi a spus că „Lupu ştie cel mai bine cine îi este naş, să lăsăm acest subiect”.

„Joi va fi o zi importantă, iar când cererea de demitere a PG va fi acceptată, nu vor mai avea loc temeri şi supărări în cadrul AIE”, a spus Vlad Filat, care a ţinut să precizeze că „dacă PG nu va fi demis, vom iniţia procedura de demitere a Preşedintelui Parlamentului”.

“Am propus ca până la următoarea şedinţă, dacă va mai avea loc, să vină şi ei cu propuneri (ref. la remanierile din Guvern). Lupu a insistat să discutăm astăzi punctual, iar eu vreau să discutăm situaţia per ansamblu”, a spus Vlad Filat, după ce Marian Lupu s-a arătat nemulţumit că la întâlnirea de astăzi s-a discutat doar despre demiterea Procurorului General.

„Este prematur să vorbim despre eventuale coaliţii, sper că în zilele următoare să se ia decizia cu privire la demiterea procurorului. Noi nu ne vom opri din această acţiune, iar solicitarea noastră nu are motivaţie politică”, a declarat Vlad Filat.

Întrebat dacă e posibilă constituirea unei alianţe PLDM-PCRM, Vlad Filat a răspuns că „admite şi o coaliţie roşu-albastru, numai să nu se întâmple ca în povestea "Prinde lupu" ”.

AIE este îngropată, urmează să vedem cine aruncă ţărâna”, a declarat liberalul Mihai Ghimpu, potrivit căruia, eliberarea din funcţie a PG sau a Preşedintelui Parlamnetului ar însemna distrugerea Alianţei.

„Eu nu mai am posibilităţi să menţin alianţa, şi nici PL nu le are. Poate dacă aveam o funcţie mai puteam ceva, dar aşa sunt un simplu deputat. Regret că, în loc să rezolvăm problemele din ţară şi să căutăm soluţii pentru alegerea preşedintelui, noi lansăm bombe în interiorul alianţei. Mă tem că şi unii şi alţii au fereastra deschisă pentru comunişti. Filat a deschis mâinile PD-ului, nu mai ştiu care şi cu cine e. Nu vreau să plec cu gândul că AIE nu mai există, nu vreau să dezamăgim cetăţenii, este boala cea mai grea de tratat”, a încheiat Mihai Ghimpu.

Timpul.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *