Actualitate

Filat de după gratii: ”Au lovit în mine politic, economic, în mod ticălos familia. A rămas să mă lichideze fizic”

Declaraţia acestuia a fost citită de avocatul său, Igor Popa, înainte de şedinţa de judecată, unde va fi examinat demersul procurorilor privind prelungirea termenului de arest preventiv cu încă 30 de zile.

Publicăm mai jos declaraţia integrală a lui Vlad Filat:

„Mă declar nevinovat, este un dosar politic avînd un scenariu diabolic bine gîndit cu implicarea instituţiilor statului aflat sub control direct şi personal a lui Plahotniuc. Pînă acum nu am văzut nici o probă concludentă care să justifice acuzarea. Cifra imensă de 250 milioane dolari este folosită special pentru a impresiona şi a influenţa opinia publică. Nici o dovadă că ar fi adevărat nu a fost adusă şi vreau să vă asigur că nici nu poate fi.

Dacă au ajuns să interzică Avocatului Poporului şi deputaţilor să aibă acces înseamnă că s-a ajuns prea departe. Ultima dată cînd vorbesc despre condiţiile de detenţie. Am observat declaraţia ministrului Justiţiei care spune că mi s-a oferit o celulă bună. Ce mi-au oferit ei, au fost condiții degradante. După ce am declarat greva foamei, am fost scos din condiții de carceră unde am fost ținut șase zile.

Arestarea mea și demisia lui Streleț are un scop bine determinat: preluarea controlului de stat de către Plahotniuc. Cu Petrenco suntem oponenți, dar ce i se întâmplă este inadmisibil. Cei care instrumentează acest scenariu diabolic habar nu au cât caracter și răbdare am. Au lovit în mine politic, economic, în mod ticălos familia. A rămas să mă lichideze fizic. Dar, nici asta nu îi va salva”.

Reamintim că, Vlad Filat a fost reţinut de ofiţerii Centrului Naţional Anticorupţie pe 15 octombrie 2015, după ce în aceeaşi zi 79 de deputaţi au votat pentru retragerea imunităţii liderului PLDM. Ulterior, Judecătoria Buiucani a eliberat mandat de arest preventiv pentru 30 de zile pe numele lui Vlad Filat, termen care a fost ulterior prelungit cu încă 30 de zile. Mandatul actual de arest preventiv pe numele lui Vlad Filat expiră pe data de 14 decembrie 2015.

sursa: curentul.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *