Ultima oră

Filat e obsedat de funcție! Dacă prim-ministru nu mai poate fi, ar vrea “măcar” președinte al țării

Țârdea a postat un text în care ne spune, ca la niște proști, că vizita lui Filat în SUA e o confirmare că el trebuie să fie președintele Moldovei. Unde dai și unde crapă! Ce legătură are o vizită a unui șef de partid în SUA, unde a avut doar întâlniri second-hand, cu oameni potrivit rangului său de președinte de partid?

Nici o legătură. Însă altceva e important de remarcat, faptul că purtătorul de cuvânt al lui Filat ne dezvăluie viitoarele planuri ale șefului său.

‎Personal nu cred că Filat ar putea să mai fie vreodată în vreo funcție publică importantă. Și asta nu pentru că nu-l mai vor doar europenii, americanii și alții, ci pentru că încrederea cetățenilor în el este tot mai joasă și căderea încă nu s-a oprit, el a dezamăgit pe toate planurile. În plus, el a pornit un război criminal împotriva lui Ghimpu, fără să se gândească la faptul că după alegeri poate chiar de voturile liderului PL va depinde ce se întâmplă cu alianța. Filat crede probabil că atunci se va pune în genunchi în fața lui Ghimpu, așa cum a făcut cu Plahotniuc, Lupu, apoi recent cu Băsescu și acesta îl va ierta. Nu e vorba de iertare aici, ci de politică. Atunci când ai aspirații ca cele ale lui Filat, trebuie să-ți construiești drumul, nu să te cațeri murdărindu-i pe ceilalți. Ce a făcut el cu Ghimpu, după ce acesta a dezvăluit mizeriile de la BEM și relația lui Filat cu Shor, e inacceptabil și ne arată că Filat va avea mari probleme cu PL în viitor. Sigur, Filat speră că preluând mesajul unionist va face ca PL să nu intre în parlament. Și dacă PLDM, cu mesaj unionist, va pierde o parte bună din electoratul actual?! Vom vedea…

Ceea ce mă miră pe mine este că Filat nu înțelege că atât el, cât și Marian Lupu, Vlad Plahotniuc, Mihai Ghimpu, trebuie să înțeleagă că în toamnă șansa Coaliției va fi dată tocmai de faptul că ei nu vor fi în funcții! Fiecare dintre ei pot însă să aibă un rol important în politică, dar nu în prim plan și nu în funcții reprezentative. Unii parcă și înțeleg asta. Ghimpu îl va scoate pe Chirtoacă în față, PD probabil pe Corman, PLDM însă va trebui să decidă dacă rămâne singurul partid din Coaliție care se încăpățânează să meargă cu Filat, când îl au pe Leancă, omul în care oamenii au cea mai mare încredere la ora asta.

Măcar pe ultima sută de metri trebuie lăsat la o parte șantajul politic. Îmi spunea un prieten de la PLDM că Filat ar fi gata să accepte și bloc electoral dacă i se garantează funcția de președinte al Parlamentului, după care, din acea funcție să ocupe și funcția de președinte interimar al țării, după plecarea lui Timofti. Interesante planuri are liderul PLDM, dar periculoase pentru această toamnă electorală. Probabil că Filat mizează pe faptul că va da Guvernul PD-ului asigurându-și în acest fel mandatul de președinte. ‎La PLR și la PL cred că nici nu se mai gândește și face o mare prostie, s-ar putea să vadă pe pielea lui ce putere poate să aibă, când de votul lui Ghimpu va depinde viitoarea alianță.

Alegerile din această toamnă nu sunt doar o luptă împotriva comuniștilor, ci și o luptă împotriva orgoliilor! Vom vedea dacă orgoliile unora nu sunt mai periculoase pentru viitorul țării, decât comuniștii.

Sursa: vox.publika.md
Corneliu Gandrabur

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *