Politică

Filat încearcă să insinueze că Leancă ar fi reponsabil pentru ”Jaful de la BEM”. Împrumuturile ilegale de milioane au mers spre nepoții lui Filat (INFOGRAFIC)

(UPDATE 15.10) Acesta s-a arătat indignat și a menționat că hotărârea liberal democratului este una regretabilă.

”Am un singur regret ca Iurie a considerat ca își poate ajuta țara doar din functia de premier. Din experienta vă spun că nu este așa. Plecarea dânsului este foarte regretabilă. Îi mulțumesc. Voi continua să îl ajut. PLDM își va continua activitatea în regim de maximă responsabilitate. Speram că Leanca va susține acest parcurs european care nu are alternativă”.

Acesta i-a mulţumit lui Iurie Leancă pentru activitatea depusă şi a menţionat că va continua să comunice cu el şi chiar să-l ajute. "PLDM înseamnă mult mai mult decât presedintele, vicepreşedintele, deputati, miniştri. PLDM înseamnă miile de oameni care sunt membri activi, care pe parcursul a 7 ani au mers pe frig şi pe ploaie pe la casele oamenilor şi i-au convins să-i voteze", a declarat preşedintele PLDM.

Mai mult, liderul PLDM a declarat că nu există un motiv real de a reproșa ceva partidului. „Pe tot parcursul mandatului său de premier, Leancă a avut tot sprijinul meu și a întregului partid. Am negociat consecvent în această perioadă, în dorința ca Leancă să-și continuie mandatul. Poate că unicul lucru pe care nu l-am reușit este să-i asigurăm funcția de premier. Sper să recunoască că nu de noi a depins acest lucru. Noi am făcut tot posibilul”, a precizat Filat.

Liberal democratul a comentat și cazul BEM și Aeroportul din Chișinău: “Când a avut loc tranzacţia Banca de Economii şi Aeroport premier era domnul Leancă”.

(Știre inițială) Declarațiile vor fi făcute în contextul în care, astăzi, 26 februarie, fostul premier Iurie Leancă a anunțat că părăsește partidul. 

Prim-vicepreședintele Partidului Liberal Democrat din Moldova, Iurie Leancă a declarat că părăsește partidul și în viitorul apropiat își va iniția propriul proiect politic. Anunțul a fost făcut acum câteva clipe în cadrul unei conferințe de presă.

„Încurajat şi motivat de susținerea masiva pe care am văzut-o zilele acestea, îmi propun să creez un proiect politic modern, ce va conține angajamentele pe care PLDM le-a abandonat. Un proiect pe care să-l construim împreună! Un proiect politic pro-european și după model european, care să lupte pentru independența justiției – domeniu fără de care nu putem face cu adevarat curățenie în țara și nici în interiorul clasei politice. Voi face acest proiect așa cum știu și pot eu și colegii mei, şi sper să fie un partid care să-i reprezinte cât mai bine pe cetățeni și sa devina o voce puternică pe scena politică din Moldova”, a declarat Iurie Leancă în cadrul conferinței de presă.

Leancă susține că proiectul său politic va fi construit și finanțat în modul cel mai transparent prin contribuția cetățenilor, nu din bani cu proveniența neclara sau chiar dubioasă. „Câți bani vom reuși să strângem, atâți vom cheltui. Personal nu am bani sa susțin un partid, dar nici nu cred că un partid trebuie să cheltuie milioane de euro pentru pomeni electorale și achiziționarea de grupuri media pentru propagandă”, a declarat fostul Premier.

„Un partid poate fi creat și susținut cu o sumă mult mai mică decât ceea ce fac unele partide astăzi. Şi cred că prin consistența programului politic pe care îl vom avea și prin adaptarea la agenda reală a cetățenilor vom reuși să avem expunerea publică necesară în presa liberă, fără instrumente de propagandă.

Odată cu formarea partidului, vom lansa și o campanie de atragere a finanțării necesare, pentru a activa în mod decent și transparent, pentru a face o politică de calitate și pentru cetățeni. Sper într-un sprijin cât mai larg din partea celor care își doresc să existe un altfel de proiect politic, un partid care să nu fie dependent de grupări de interese și finanțări neclare”, mai susține Leancă.

Vladimir Rusu e nepotul lui Vladimir Filat sau Iurie Leancă?

Deși presa filatizată tace când vine vorba de Jaful de la BEM, este evident că milioane de lei au fost furați de către rude ale Președintelui PLDM. Leancă trebuie să promită cetățenilor că va întoarce prejudiciul creat de aceste scheme ilegale. Leancă trebuie să solicite în calitate de deputat ca instituția americană delegată să investigeze Jaful de la BEM să informeze cât mai repede societate despre cele descoperite.

infografic realitat

Sursa: Timpul.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *