Politică

Filat, Lupu și Ghimpu după finalizarea discuției cu oficialii europeni: Negocierile purtate cresc șansele unei COALIȚII cu PL

”A fost o discuție importantă, prietenească. Partenerii europeni ne-au recomandat să continuăm procesul de integrare europeană și în acest sens vom avea tot sprijinul lor. Nu am vorbit despre formarea unu guvern mioritar. Este adevărat că partenerii europeni ne-au recomandat formarea unei coaliții pro-europene PL, PLDM, PDM. După această întâlnire cresc șansele unei coaliții pro-europene”, a declarat liderul PLDM, Vlad Filat, după discuțiile cu europenii.

Totodată, liderul Partidului Democrat din R. Moldova, a spus că deciziile, privind viitoarea coaliție, sunt luate aici în R. Moldova, dar nu vine cineva ca să le ia în locul lor. De asemenea, oficialii europeni i-au îndemnat pe cele trei partide să continue cursul său european și le-au promis că UE îi va susține.

”Continuarea politicilor europene a fost punctul de bază al discuților cu partenerii europeni. Aceștia nu au venit în Republica Moldova pentru a ne cere ceva, pentru a ne impune, au dat dovada de respectarea unui principiu european acela de a nu admite imixtiuni în treburile interne. Nu am discutat în detaliu formatul coaliției. Ii interesează parcursul Republicii Moldova pe mai departe, prioritățile de politică internă și externă. Vom continua negocierile, și discuțiile. Vom anunța în plenul Parlamentului formarea coaliției”, a declarat Marian Lupu.

"Au spus că noi suntem cei care ne-am asumat parcursul european cu toate problemele existente. Ei ne pot sfătui, dar decizia ne aparţine. Ne-au recomnadat să modernizăm ţara, să combatem corupţia, sărăcia. Bon chance, bon aliance!", a punctat Mihai Ghimpu.

Amintim că trei înalți oficiali europeni au venit, astăzi, la Chișinău pentru a media negocierile între cele trei partide pro-europene, privind formarea alianței. Discuțiile au avut loc la aeroportul din Chișinău, în sala delegațiilor VIP.

sursa: radiochisinau.md/zdg.md/radiochisinau.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *