Politică

Filat nu se teme de anticipate: “Sunt o pierdere de timp”

 Declaraţia aparţine liderului Partidului Liberal Democrat (PLDM), premierului în exerciţiu Vlad Filat care a spus, în cadrul emisiunii „Moldova în direct” de la postul public de televiziune, că nu priveşte pesimist rezultatul unui eventual scrutin, tranmsite Info-Prim Neo.

„Nu vreau să apărem în această perioadă cu o abordare isterică faţă de eventualele alegeri anticipate. Alegerile anticipate, în sine, reprezintă un exerciţiu democratic. Deci, noi ca şi partid politic şi eu personal am fost şi suntem pregătiţi de orice provocare politică, inclusiv cu caracter electoral, doar că aceste alegeri anticipate nu vin să rezolve problemele actuale pentru Republica Moldova, inclusiv ca perspectivă a scorului electoral, dar mai cu seamă având în vedere pierderea de timp foarte mare”, a menţionat Vlad Filat.

Politicianul a declarat că nu priveşte pesimist eventualul rezultat al alegerilor anticipate. „Nu oferă soluţii aceste alegeri, pentru că în eventualitatea acestor alegeri, vom avea acelaşi exerciţiu. Se vor întruni în Parlamentul nou ales aceleaşi patru partide parlamentare care sunt la ora actuală şi aceasta ar însemna o pierdere de timp cu aceeaşi sarcină în faţa sa – de a constitui un Guvern funcţional”, a notat premierul în exerciţiu.

Vlad Filat a declarat că în cazul admiterii alegerilor anticipate, responsabilitatea este a întregii clase politice din Republica Moldova, chiar dacă fiecare va încerca să se distanţeze de această responsabilitate. El a mai spus că gradul de responsabilitate va fi stabilit în cadrul exerciţiului electoral, care va fi testul cel mai convingător pentru fiecare partid.

Info-prim.md
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *