Actualitate

Filat nu vede o problema dacă speakerul va fi votat înaintea Guvernului

Liderul PLDM, Vlad Filat, a avut o întrevedere cu liderul PDM, Marian Lupu, în dimineaţa zilei de marţi, 28 mai. Informaţia a fost confirmată de Filat după prelegerea pe care a ţinut-o la Academia de Ştiinţe a Moldovei, transmite IPN.

Vlad Filat a menţionat că discuţiile cu liderul democrat vor continua. Discută negociatorii de la fiecare formaţiune, dar sunt discuţii şi la nivel de lideri, a remarcat liberal-democratul. Întrebat de jurnalişti despre blocajele care apar în procesul de negocieri, Vlad Filat a spus că anumite complicaţii nu au dispărut niciodată.

„Ceea ce ne interesează pe noi este să avem un guvern învestit, să depăşim criza politică în care se află ţara de prea mult timp, iar acest guvern să aibă pârghii necesare, adică instituţii funcţionale care să activeze în baza legii şi nu a intereselor de partid. Lucrul acesta dorim să-l obţinem în negocieri”, a mai spus Vlad Filat.

Liderul PLDM nu a vrut să facă pronosticuri vizavi de învestirea noului guvern joi, 30 mai, dar a menţionat că membrii PLDM au o abordare serioasă, responsabilă, iar solicitările pe care le-au avut în cadrul negocierilor sunt fireşti şi rezultă din necesităţile pe care le au instituţiile.

Vlad Filat a subliniat în context că nu este o problemă dacă va fi votat mai întâi preşedintele Parlamentului, după care va fi învestit noul guvern. Prioritar este ca Republica Moldova să fie scoasă din criza politică.

Sursa: IPN 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *