Moldova

Filat, „Presidentul” şi individul Roşca

Cu toate aceste, nu înţelegem din ce raţiuni şi calcule politice, Filat, numit de Roşca „gangsterul tranziţiei”, a fost singurul din cadrul AIE care i-a păşit pragul şi l-a felicitat pe Iurie Roşca cu ocazia zilei de naştere, dăruindu-i un coniac „President” şi un buchet mare de trandafiri crem. La emisiunea de vineri de la M-1 Filat a refuzat să rostească numele lui Roşca: „Eu nu vreau să rostesc numele acestui individ”.
Recent, Roşca l-a numit pe Filat „cel mai mare criminal”. Filat nu a pretins ca Roşca să-i întoarcă „Presidentul” înapoi. La moldoveni nu se practică aşa ceva. Trandafirii, oricum, s-au ofilit şi au murit.

Avea dreptate poetul: săratul otrăvit al brumei / omoară toamna trandafirii…

Iată cum „îl apreciază” Filat pe Ghimpu

Un comentator politic constata la emisiunea de vineri de la „Moldova 1” că Ghimpu arăta încordat şi arunca săgeţi spre Filat. E adevărat, vineri, V. Filat a fost foarte paşnic vizavi de M. Ghimpu. „Obiectivul nostru este alegerea preşedintelui, însă noi privim lucrurile şi după scrutin. În cadrul actului de guvernare, noi suntem parteneri şi orice atac asupra domnului Ghimpu sau Partidului Liberal, este un atac asupra Alianţei pentru Integrare Europeană. Aceste lucruri nu pot fi tolerate”.

Iată însă ce spunea Filat despre Ghimpu ceva mai înainte:
„Nu sunt supărat pe Ghimpu. Pe asemenea oameni nu te poţi supăra. Trebuie pur şi simplu să-ţi vezi de treabă". Iată alte „aprecieri” ale lui Filat la adresa lui M. Ghimpu: „Am senzaţia că nu mai suntem în căutarea unei soluţii pentru alegerea preşedintelui, ci pentru punerea lui Ghimpu în funcţia de spicher şi asta e grav";

„Modul de comportament al domnului Ghimpu este incredibil. Să stai în opoziţie atunci când eşti la guvernare este foarte comod"; „Discuţiile noastre cu dl Dodon au fost permanent bruiate de ieşirile isterice ale lui Ghimpu, care nu înţelegea ce se întâmplă şi s-a grăbit să o prezinte pe Greceanîi drept candidat la funcţia de şef al statului, deşi despre asta nu s-a discutat. Acuzaţiile lui Mihai Ghimpu la adresa lui Igor Dodon au zădărnicit orice şansă de a identifica o soluţie. Am discutat doar despre ce nu vrea dl Ghimpu, deşi acesta nu a venit cu vreo propunere. Să spui că îl votezi pe Lupu, în contextul în care el nu întruneşte 61 de voturi, este o dovadă de lipsă de responsabilitate, de imaturitate politică şi demagogie”.

Plugaru îl atacă pe Roşca?

La mitingul de duminică, organizat de Roşca şi Voronin, „protestatarul” A. Plugaru a declarat cu multe subînţelesuri: „Orice antirus este idiot”. Cu siguranţă, săgeata a fost lansată în direcţia lui Roşca. Se ştie că la ultimele „proteste anticomuniste” de acum nouă ani, organizate tot de Roşca (şi finanţate tot de Moscova?), Roşca era un „antirus” feroce, iar adjunctul său, Vlad Răpitul, a dat foc cu bricheta drapelului Rusiei şi portretului lui Putin.

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *