Actualitate

Filat riscă dosar penal pentru abuz în serviciu

Asociaţia Obştească Moldova Mea a depus o cerere în acest sens la Procuratura Generală, în care cere intentarea unei cauze penale pentru săvârşirea abuzului de serviciu săvârşit de către o persoană cu funcţie de demnitate publică.

Liderul Asociaţiei, Fiodor Ghelici a declarat joi într-o conferinţă de presă că va urmări ca acţiunile Procuraturii să fie în conformitate cu legea.

Ghelici a declarat că indicaţiile pe care le dădeau premierul şi reprezentanţii PLDM şefului fiscului sunt ilegale şi reprezintă imixtiuni în activitatea unui organ de stat autonom, iar cei care au au dat indicaţii şi-au depăşit atribuţiile. ”Toţi trebuie să conştientizăm unde mergem – sau în comunitatea europeană şi toţi fiuncţionarii trebuie să răspundă pentru acţiunile lor, sau să declarăm că politica de integrare europeană nu este decât o minciună”, a declarat el.

Săptămâna trecută în presă au fost publicate interceptările mai multor convorbiri telefonice ale lui Nicolae Vicol. În câteva dintre acestea, Vlad Filat îi cerea lui Nicolae Vicol să blocheze conturile unei companii, sau să stopeze controalele şi să diminueze amenzile altor firme. Recent şi preşedintele Adunării Populare a Găgăuziei, Dmitri Constantinov a declarat că va depune o plângere în adresa Procuraturii pentru că Vlad Filat i-a cerut lui Vicol să blocheze conturile companiei fiului său.

D.C.
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *