Politică

Filat și Lupu promit din nou negocieri pentru crearea unei coaliții majoritare

„Reformarea coaliţiei de guvernare nu este o noutate. Atât eu, cât şi domnul Lupu cu mai mult timp în urmă am revenit de mai multe ori la acest subiect, care este unul de interes naţional şi nu este în interesul doar a unui partid sau altui partid. Mă refer la crearea unei majorităţi funcţionale în Republica Moldova, pentru ca reformele şi problemele care macină o ţară întreagă să poată fi rezolvate”, a spus Vlad Filat după şedinţa de miercuri, 10 iunie, a consiliului alianţei.

„Această majoritate nu urmează a fi creată în interesul unui partid, care deja a început să condiţioneze lucrurile. Trebuie spuse tranşant. Dacă spre exemplu cei care prin poziţii foarte neconstructive îşi doresc alegeri anticipate, să o spună. Eu îmi doresc guvernare eficientă”, a mai spus Vlad Filat.

Şi liderul Partidului Democrat, Marian Lupu, s-a referit la necesitatea de a întări puterea pe calea formării unei majorităţi parlamentare. „Noi vom negocia. Cu cine – nu vă putem spune. Ce vrem noi şi ce propunem noi este una, vom vedea ce vor şi care sunt scopurile urmărite de către alte partide parlamentare. Cert este că această majoritate parlamentară trebuie să fie creată şi să fie orientată către continuarea sprijinului unui program de guvernare pro-european”, a notat liderul PDM.

Întrebat de jurnalişti dacă după reformarea coaliţiei de guvernare va fi numit un nou guvern, Marian Lupu a subliniat că formarea unei guvernări parlamentare majoritare nu înseamnă o schimbare de guvern şi că nu ne putem permite să schimbăm guvernul la fiecare 6 luni.

sursa: ipn.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *