Actualitate

Filat va căuta bani pentru salariile judecătorilor

Premierul a făcut declaraţii în acest sens în faţa presei, după ce la şedinţa Consiliului Suprem de Securitate, preşedintele Nicolae Timofti, a spus că una din soluţiile pentru combaterea corupţiei este ridicarea salariilor judecătorilor, transmite Info-Prim Neo.

Vlad Filat a menţionat că aceste resurse pot fi găsite prin eficientizarea lucrurilor în administraţia de stat. "Avem posibilitatea să identificăm aceste resurse pentru a oferi un salariu necesar celor care activează în sistemul judecătoresc", a declarat premierul.

După aceeaşi şedinţă, preşedintele Parlamentului, Marian Lupu, a spus că propunerea făcută de către preşedintele ţării este oportună. "Nu suntem noi primii care mergem pe această cale, există practica multor ţări, foste candidate la Uniunea Europeană, unde s-a procedat de aceeaşi manieră. Dacă vrem să combatem corupţia, trebuie să fie discutat şi nivelul de salarizare", a spus preşedintele Parlamentului.

De asemenea, la finalul şedinţei, Nicolae Timofti a mai spus jurnaliştilor că a discutat tema cu şeful Delegaţiei Uniunii Europene în Republica Moldova, Dirk Schuebel, care a lăsat să se înţeleagă că există mecanisme prin care pot fi oferite anumite sume de bani pentru susţinerea justiţiei.

Astăzi, 5 iunie, a avut loc prima şedinţă a Consiliul Suprem de Securitate în noua componenţă.  

TIMPUL, reamintește că salariul mediu al unui judecător la Curtea de Apel este în valoare de 5200 de lei plus gradul de calificare, care poate ajunge între 200 şi 500 de lei, potrivit Legii cu privire la sistemul de salarizare în sectorul bugetar nr. 355.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *