Politică

Filat va întâlni noul an după gratii. Judecătoria Buiucani a prelungit cu 30 de zile mandatul de arest (VIDEO)

Avocatul lui Filat, Igor Popa, consideră încheierea una neîntemeiată şi urmează ca aceasta să fie contestată la Curtea de Apel.

Procurorul Adriana Beţişor a menţionat că prelungirea arestului a fost solicitată pe motiv că există riscul că învinuitul, dacă va fi cercetat în stare de libertatea, ar putea influenţa martorii audiaţi şi care mai urmează a fi audiaţi în acest dosar.

(function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = “//connect.facebook.net/ro_RO/sdk.js#xfbml=1&version=v2.3”; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));

Judecătoria Buiucani decide dacă îi va prelungi sau nu arestul…

Vlad Filat va sărbători Anul Nou în închisoare

Posted by Privesc.Eu on 10 Decembrie 2015

Până la începutul şedinţei, avocatul ex-premierului, a dat citire în faţa presei unui mesaj transmis de Vlad Filat, prin care acesta declară că dosarul este unul politic şi „diabolic de bine gândit”. Potrivit lui, până acum nu a văzut nicio probă concludentă care i-ar confirma vinovăţia, iar cifra de 250 de milioane cu care se operează în calitate de mită presupusă, este utilizată intenţionat pentru a impresiona opinia publică. „Au rămas să mă lichideze fizic, dar nici asta nu-i va salva”, a mai citat avocatul din mesajul lui Filat.

Fostul prim-ministru a fost reţinut în ziua de 15 octombrie şi este învinuit de corupere pasivă şi trafic de influenţă. Avocaţii au anunţat că, începând cu 30 noiembrie, Vlad Filat a intrat în greva foamei în semn de protest faţă de tratamentul inuman şi degradant la care este supus constant în cadrul Penitenciarului nr.13. Pe 7 decembrie, politicianul s-a plâns la Curtea Europeană pentru Drepturile Omului pe acţiunile procuraturii şi a administraţiei penitenciarului, care potrivit lui, sunt abuzive şi arbitrare.

sursa: ipn.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *