Culinar.md

File de crap la grătar

Ingrediente:
– două bucăți file de crap
– doi-trei morcovi
– 200 g mazăre
– 200 g fasole verde
– o țelină
– o lămâie
– pudră de usturoi
– sare, piper
– 100-150 g de unt

Mod de preparare

Fileurile de crap se spală, se tamponează cu hârtie absorbantă, se sărează, piperează, se pudrează cu 1-2 lingurițe de pudră de usturoi pe ambele părți și se pun pe grătar. Mare atenție să fie făcut bine fileul pentru că această carne este grasă și ni se poate face rău.

Legumele pot fi din amestecul mexican sau se pot curăța, spăla și se începe tăierea legumelor în cubulețe mici. Se pun legumele la fiert, când sunt fierte, se lasă la scurs, după care se pune unt în tigaie și se trece la sotarea legumelor, primele se pun morcovul și țelina, fasolea verde și mazărea mai târziu, se sărează și se piperează, se lasă cam 15 minute, după care se scot și se așază pe platou.

Când treci la decorarea platoului, neapărat să storci ½ de lămâie peste peşte şi să decorezi cu felii de lămâie. O reţetă uşoară, dar şi o mâncare recomandată pentru menţinerea siluetei.

Notă: Crapul este considerat cel mai bun dintre peşti, are efecte benefice asupra sistemului imunitar. 100 de grame de crap conţin 162 kcal, grăsimi: 7,2 grame, proteine: 22,9 grame.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *