Film

Filme românești de valoare vor fi rulate la un post tv din Moldova

„Aferim!", „Poziţia copilului", „4 luni, 3 săptămâni şi 2 zile", „Felicia înainte de toate", „Marţi, după Crăciun" sunt doar câteva dintre producţiile cinematografice româneşti de succes care vor fi difuzate de postul tv, alături de pelicule create înainte de 1989.

Această serie de filme româneşti multi-premiate va rulată cu acazia aniversării postului TVR în Moldova, care va avea loc pe 1 decembrie 2015.  După această dată, telespectatorii din Republica Moldova vor putea urmări producții noi, apreciate, ale cinematografiei româneşti, sub genericul „Filmul românesc contemporan". În 2016, Televiziunea Română vizează consolidarea difuzării de film românesc pentru telespectatorii de peste Prut prin producţii istorice, comedii, de aventuri, precum şi filme pentru copii.

Pe lângă filmele realizate în România, în noua grilă a postului se vor regăsi şi filme produse recent, în Republica Moldova, cum ar fi „Ce lume minunată”, premiat deja în America şi în Franţa, alături de documentare inspirate din istoria Basarabiei, precum seria „Să nu ne răzbunaţi”.

În actualul context geopolitic, tensionat de conflicte mocnite la graniţa de nord-est a Uniunii Europene, o misiune extrem de importantă a României este aceea de a ajuta Republica Moldova să îşi redescopere şi să îşi preţuiască identitatea de stat european.

Timpul.md via tvri.tvr.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *