Actualitate

(Financial Times) Marea Britanie a hotărât că ruşii nu au ce căuta în Marea Nordului

Anunţul a fost făcut luni, 20 aprilie, de Departamentul Energiei şi Schimbărilor Climatice al guvernului de la Londra.
Potrivit secretarului de stat britanic pentru Energie Ed Davey, guvernul este gata să mărească termenul limita pentru vânzarea activelor până la şase luni şi în prezent aşteaptă un răspuns la această oferta, se spune în articolul Financial Times.

După cum se ştie, fondul de investiţii controlat de Friedman a preluat activele de petrol şi gaze de la compania germană RWE. Dar guvernul britanic s-a opus acestei afaceri, temându-se că noile sancţiuni împotriva Rusiei ar putea pune în pericol extracţia de hidrocarburi în Marea Nordului.

„Această decizie a fost luată după o examinare atentă a tuturor informaţiilor care au legătură cu subiectul în cauza, precum şi după consulatari la nivel interguvernamental,” – se spune într-o declaraţie a Departamentului de Energie şi Schimbări Climatice.

Acest caz demonstrează riscurilor al care se supun oamenii de afaceri ruşi din cauza sancţiunilor internaţionale impuse împotriva Rusiei, subliniază publicaţia. Marea Britanie a devenit primul stat care a intervenit într-o tranzacţie corporatistă din cauza riscului de noi măsuri punitive împotriva Moscovei.

sursa: paginaderusia.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *