CSI / RusiaRăzboiUcraina

Financial Times: Rusia ezită să cumpere rachete balistice din Iran de teamă că Kievul va primi în schimb rachete ATACMS de la Occident

Rusia ezită să cumpere rachete balistice din Iran de teamă că Kievul va primi în schimb rachete ATACMS de la Occident, scrie publicația britanică Financial Times, citată de BBC.

FT relatează că, după ce Iranul a trimis sute de drone în Rusia, care au fost folosite, inclusiv pentru a lovi infrastructura critică a Ucrainei, Teheranul este deschis la o cooperare militară ulterioară cu Moscova.

Cu toate acestea, Rusia s-a abținut până acum să cumpere rachete balistice iraniene din cauza temerilor că aliații occidentali ai Ucrainei vor furniza Kievului, ca răspuns, rachete ATACMS cu o rază de acțiune de până la 300 km.

În același timp, oficialii occidentali recunosc că Moscova și-ar putea schimba poziția față de rachetele iraniene din cauza penuriei de muniție proprie, care devine tot mai acută.

Până în prezent, Statele Unite au respins cererile insistente ale Kievului de rachete ATACMS cu o rază de acțiune de peste 300 km, invocând temeri că Ucraina le va folosi pentru a lovi teritoriul rusesc.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *