Actualitate

Finanțări de peste 1,127 milioane de lei pentru diasporă

Potrivit unui comunicat de presă al Biroul Relații cu Diaspora (BRD), proiectele au fost selectate de către o comisie de evaluare, din totalul de 26 de dosare depuse în perioada 7 decembrie 2017 – 15 martie 2018. Participanții au putut aplica pentru trei subprograme: Parteneriate tematice regionale, Abilitatea femeilor în diasporă și Reîntoarcerea profesională a diasporei.

În cadrul subprogramului Parteneriate tematice regionale, au fost selectate spre finanțare trei din patru dosare depuse. Fiecare grant este de 93,9 mii de lei. Proiectele câștigătoare din această categorie sunt orientate spre crearea parteneriatelor dintre asociații pentru desfășurarea acțiunilor cu caracter socio-economic regional, comunitar, educațional și de sănătate.

De granturi în aceeași mărime vor avea parte și cele cinci proiecte selectate în cadrul subprogramului Abilitatea femeilor în diasporă. Aici proiectele câștigătoare sunt orientate spre abilitarea economică, socială, civică, juridică și economică a femeilor din diasporă.

În cadrul celui de-al treilea subprogram: Reîntoarcerea profesională a diasporei, toate dosarele depuse au devenit câștigătoare. Astfel, zece proiecte orientate spre încurajarea transferului de capital uman și experienței profesionale pentru dezvoltarea academică, socială și economică a Republicii Moldova vor fi finanțate cu 37,5 mii de lei per grant.

Diaspora Engagement Hub se desfășoară cu suportul financiar al Agenției Elvețiene pentru Dezvoltare și Cooperare (SDC), în cadrul proiectului „Consolidarea capacităților instituționale ale Republicii Moldova în domeniul migrației și dezvoltării” în faza a II-a.

Sursa: ipn.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *