Externe

Finlanda a închis șapte puncte de trecere a frontierei cu Rusia

Finlanda a închis șapte din cele opt puncte de trecere a frontierei cu Rusia, ca răspuns la o creștere a migrației. Punctele de trecere a frontierei de la Imatra, Niirala, Nuijamaa și Vaalimaa, situate de-a lungul graniței din estul Finlandei, au încetat să mai funcționeze. Restricțiile vor rămâne în vigoare până la 18 februarie 2024, dar pot fi prelungite dacă este necesar.

Au fost instalate bariere de beton și garduri temporare – de exemplu, un gard metalic fix sau un gard temporar de sârmă ghimpată. Barierele care controlează în mod normal traficul la punctele de trecere a frontierei au fost, de asemenea, coborâte.

Doar 163 de solicitanți de azil au sosit la punctele de trecere a frontierei din sud-estul Finlandei, care au fost închise, în cursul zilei de vineri – față de aproximativ 300 pe parcursul întregii săptămâni, a declarat poliția de frontieră a țării.

Din cauza numărului mare de persoane care încearcă să treacă frontiera, au avut loc incidente. Guvernul finlandez este pregătit să închidă restul punctelor de trecere a frontierei cu Rusia dacă închiderea parțială nu va reuși.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *