CSI / RusiaInternațional

Finlanda îngrijorată de amenințările Rusiei. Helsinki vrea să construiască garduri la frontiera de est

Joi, Guvernul finlandez a anunțat că intenționează să modifice legislația de frontieră pentru a permite construirea de garduri și căi de patrulare pentru poliția de frontieră, la granița sa de est cu Rusia, pentru a se pregăti în fața amenințărilor hibride, pe fondul invaziei din Ucraina, notează Reuters.

Finlanda, care solicită în prezent aderarea la NATO, are o istorie de războaie cu Rusia, deși în prezent zona de frontieră acoperită cu păduri dintre cele două țări este marcată doar cu indicatoare și delimitatoare din plastic, pe cea mai mare parte a celor 1.300 km.

Astfel, Guvernul finlandez se grăbește să consolideze securitatea granițelor, deoarece îi este frică că Rusia ar putea încerca să exercite presiuni asupra Finlandei trimițând solicitanți de azil la granițele sale, așa cum a acuzat Uniunea Europeană că a făcut Belarusul la sfârșitul anului trecut, când sute de migranți din Orientul Mijlociu au rămas blocați la granița cu Polonia.

Modificările aduse legii includ o propunere care să permită concentrarea primirii cererilor de azil doar în anumite puncte de intrare în țară.

Conform normelor UE existente, migranții au dreptul de a cere azil la orice punct de intrare într-o țară membră a UE.

De asemenea, modificările ar permite construirea de bariere, cum ar fi garduri, precum și noi drumuri pentru a facilita patrularea frontierei pe partea finlandeză.

Sursa: Libertatea.ro


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.