Externe

Finlanda introduce controale de 24 de ore la frontieră pentru a împiedica accesul mașinilor rusești din Norvegia

Finlanda a introdus controale non-stop la granița cu Norvegia pentru a împiedica intrarea mașinilor rusești pe teritoriul său.

Oficialii vamali norvegieni și finlandezi au confirmat că au fost alocate resurse suplimentare pentru a împiedica mașinile cu numere de înmatriculare rusești să treacă granița.

Măsura vine în contextul în care orașul Näatame din nordul Finlandei a devenit un punct de intrare cunoscut în Finlanda pentru rușii care călătoresc prin nord-estul Norvegiei.

Deși UE a reușit în mare măsură să aplice interdicția privind mașinile înmatriculate în Rusia, acestea continuă să intre în blocul comunitar prin cel mai nordic punct de trecere a frontierei din Europa, la Storskogu. De acolo, vehiculele rusești își pot continua drumul spre Finlanda.

Finlanda are șase puncte de trecere a frontierei cu Norvegia în nord, dintre care cel mai mare este Neiden (Näätäme). Anterior, ofițerii vamali erau prezenți doar în timpul zilei, iar seara și noaptea se efectuau controale aleatorii. Acum, frontiera este păzită 24 de ore pe zi.

Deși Norvegia, care nu este membră a UE, aderă la sancțiunile împotriva Rusiei.

Autoritățile norvegiene au confirmat recent că, în viitorul apropiat, va fi introdusă o interdicție pentru mașinile înmatriculate în Rusia.

Anterior, s-a raportat că toate statele baltice au interzis intrarea mașinilor cu numere de înmatriculare rusești. După aceea, Finlanda a adoptat o interdicție similară.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *