ActualitateEconomie

Firma unui cunoscut afacerist român va furniza energie pentru metrou. Recent, a primit cea mai mare amendă din istoria ANRE

Tinmar Energy, compania controlată de cunoscutul antreprenor român Augustin Oancea, a obținut contractul de livrare a energiei electrice pentru Metrorex, operatorul rețelei de metrou din București, pentru următoarele 12 luni. Contractul, câștigat în urma unei licitații lansate în februarie anul trecut, va intra în vigoare la 1 iulie.

Potrivit datelor din platforma de licitații, citate de economica.net, valoarea contractului se ridică la 121,3 milioane de lei, iar cantitatea de energie electrică ce urmează a fi furnizată este estimată între 180 și 207 GWh, livrată la medie tensiune. Contractul include prețul final al energiei, cu tarife de distribuție și taxe (mai puțin TVA) și profilarea consumului specific al Metrorex. La evaluarea ofertelor din licitație, prețul a contat în proporție de 95%. Profituri mari, amendă record Tinmar Energy, care a înregistrat în 2023 un profit net de 311 milioane de lei la o cifră de afaceri de 3,11 miliarde de lei, își consolidează astfel poziția pe piața energetică din România. Compania a fost recent subiectul unei controverse majore, primind o amendă record de 363 de milioane de lei din partea ANRE, sub acuzația de manipulare a pieței de energie, acuzație pe care a contestat-o vehement. Augustin Oancea a fost în 2023 pe locul 20 în topul Forbes 500 din România.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *