Ultima oră

Firmele din Bender au restanțe salariale URIAȘE

Potrivit unui comunicat, restanţe salariale faţă de angajaţi au de acoperit uzina experimentală din Bender, întreprinderile „Biotehnologhia”, „Dnestr-avto”. Acestea au cele mai mari datorii la salarii, care constituie mai mult de un milion de ruble rmn (peste 100 mii de dolari). Acelaşi comunicat arată că, în viitorul apropiat, averea uzinei experimentale din Bender va fi vîndută, iar banii cîştigaţi vor fi suficienţi pentru a acoperi restanţele salariale faţă de muncitorii întreprinderii. În oraşul Slobozia, printre datornici se numără întreprinderea comunală pentru asigurare cu apă şi canalizare, care are mari restanţe faţă de angajaţi.

În „lista neagră” figurează şi uzina de pompe din Rîbniţa, care este datoare angajaţilor cu peste 1,2 milioane de ruble rmn (peste 110 mii de dolari). Însă reprezentanţii autorităţilor din regiunea transnistreană afirmă că vor vinde averea imobilă a întreprinderii, care este solicitată pe piaţă.

Datorii mai puţin semnificative au unele întreprinderi din raionul Dubăsari şi Grigoriopol. Însă dat fiind faptul că acestea fac parte din industria alimentară, restanţele salariale sînt achitate pe parcurs graţie comercializării propriei producţii.

Singura localitate din regiunea transnistreană unde nu sînt agenţi economici cu datorii la plata muncii este raionul Camenca. 

Sursa: Moldpres

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *