Politică

FISURI ÎN MAJORITATE? PDM anunță OFICIAL că nu vor susține proiectele PSRM care prejudiciază interesele țării

Agenda legislativă, prioritățile actului de guvernare, dar și măsurile pentru etapa de după ieșirea din stare de urgență au fost discutate astăzi de către fracțiunea PDM cu premierul Ion Chicu și președintele țării Igor Dodon, în cadrul unei ședințe de lucru.

Deputații democrați au menționat prioritățile fracțiunii PDM în această sesiune parlamentară: o viaţă mai bună pentru oameni (domeniul social-economic, măsuri economice și sociale de ieșire din criza pandemică), reforma justiţiei şi lupta împotriva corupţiei, integrare europeană şi relaţii bune cu alte state, integritate teritorială, securitate şi soluţionarea conflictului transnistrean.

Au fost discutate și divergențele de viziuni pe anumite sectoare, modul de luare a deciziilor și propunerile PDM. Unii membri ai fracțiunii PDM au vorbit despre situația îngrijorătoare din agricultură, mai ales după seceta din acest an, și au menționat necesitatea restricționării exportului de grâu pentru o perioadă. Au fost expuse și nemulțumirile față de felul în care a fost gestionată recepționarea ajutorului umanitar de 3,5 milioane de euro din România.

PDM consideră prioritate aprobarea în Parlament, în regim prioritar a proiectelor vizate de condiționalitățile UE pentru tranșa a II-a din asistența macro-financiară oferită țării noastre, proiecte inițiate încă în perioada guvernului Filip.

Igor Dodon și Ion Chicu au o nouă „întâlnire” cu deputații PDM


 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *