CSI / RusiaRăzboiUcraina

Fiul creatorului dronei rusești Lancet, folosită în războiul din Ucraina, este angajat ca „expert în dezarmare” la ONU

Lavrenti Zahrov este fiul lui Alexander Zaharov, proiectantul dronei kamikaze de fabricație rusă – Lancet. Acesta lucrează la Institutul Națiunilor Unite pentru Cercetare în Dezarmare (UNIDIR) din Elveția, anunță publicația rusă „Istorii importante”.

Lavrenti locuiește în străinătate din anul 2015. A absolvit o școală britanică și a studiat, de asemenea, la University College London și la London School of Economics.

Potrivit jurnaliştilor, fiul lui Alexander Zaharov este în prezent „expert în dezarmare”. A început să lucreze la UNIDIR în mai 2023. Înainte de asta, a lucrat în agențiile ONU din New York și Roma.

Pe portalul oficial UNIDIR, se precizează că Lavrenti este absolvent al programului de arme convenționale și muniție.

„Principalele interese de cercetare ale sale sunt în domeniul managementului armelor și munițiilor (SWAM), precum și în deminarea și accesul umanitar. Vorbește rusă și engleză”, se spune pe site-ul instituției.

Jurnaliştii au mai aflat că familia lui Aleksander Zaharov deţine imobile într-o zonă de elită a Londrei – un apartament de 1,5 milioane de lire sterline, la aproximativ un kilometru de Big Ben și de Palatul Buckingham.

Potrivit presei, de la începutul războiului, producția de vehicule aeriene fără pilot „Lancet” a crescut. Se observă că rușii fabrică aceste dispozitive în centre comerciale abandonate.

Anterior, pe 3 iulie, consilierul ministrului apărării al Ucrainei, Iuri Sak, a remarcat că dronele „Lancet” provoacă cea mai mare teamă în armata ucraineană deoarece pot deteriora sau distruge complet echipamentele militare scumpe.

Cu toate acestea, potrivit Defense Express din 18 iulie, noul model de dronă Lancet are o serie de slăbiciuni, despre care partea rusă tace. În special, drona nu știe cum să găsească și să recunoască în mod independent ținte.

Sursa: Ziare.com

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


1 comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *