Politică

Fiul lui Alexandru Jizdan reacționează la „dezvăluirile” portalului anticoruptie.md

Vin cu o reacție în contextul unui articol publicat de Anticoruptie.md (Cornelia Cozonac), în special celor care ne-au filmat pe ascuns și autoarelor acestui numit “material jurnalistic” Julieta Saviţchi și Violeta Paniș, despre pretinsa “fugă” a părinților mei din Moldova”, scrie fiul lui Alexandru Jizdan pe Facebook.

Anticoruptie.md pretinde că „cititorii” i-au trimis fotografii cu Jizdan in Iași, în timp ce pe bannerul din imagine scrie Eindhoven.


Vă comunic că, părinții mei au venit pentru prima dată în ultimii 5 ani în Olanda, ca să asiste la ceremonia mea de absolvire a Universității.

Ei au sosit la data de 12 iulie, au stat câteva zile și au revenit acasă.

În articolul respectiv o să vedeți atașate 2 poze în care se speculează că suntem în aeroportul Iași, însă aceste poze au fost făcute la un local din Eindhoven. Pozele au fundal identic, iar în a doua poză se vede clar un banner pe care e scrisă denumirea orașului în care trăiesc.

Prieteni, haideți să jucăm după regula “Innocent until proven guilty – Ești inocent până ce nu ți se demonstrează vinovăția”, dar nu invers. Vă îndemn să verificați sursele de câteva ori înainte să publicați ceva. Între timp, puteți să vă bucurați și voi că am absolvit!

Mulțumesc părinților pentru tot suportul acordat de-a lungul anilor și efortul care l-au depus ca eu să ajung o persoană cu studii superioare, dar și bune exemple de viață luate de acasă!

Amintim că Alexandru Jizdan nu are interdicție de a călători în afara R. Moldova, lucru confirmat și în articolul inițial al anticorupție.md care citează procurorii din R. Moldova. Prin urmare, tot articolul este un „non-subiect”. Fotografiile nu sunt din Aeroportul Iași și nici nu avea interdicție să iasă din R. Moldova, în schimb pe facebook, comentatorii își pot vărsa veninul pe „hoții” care „fug”.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Adrian Popa

Adrian Popa a urmat mai multe programe de formare academică în țară și străinătate, are pregătire în domeniile științe politice, relații internaționale și studii de securitate.

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *