Externe

Fiul lui Biden, acuzat de posesie ilegală de arme, riscă până la 25 de ani de închisoare

Departamentul de Justiție al SUA a anunțat joi acuzații federale legate de posesie ilegală de arme împotriva fiului președintelui, Hunter Biden, în urma eșecului unui acord de soluționare în luna iulie.

Acuzațiile împotriva lui Biden Jr. se referă la trei articole privind deținerea ilegală de arme. Două sunt legate de declarații false despre arme de foc, iar al treilea – deținerea de arme de foc de către o persoană care consumă droguri.

În cauză este vorba despre un episod din octombrie 2018, în care fiul președintelui american “a făcut cu bună știință o declarație scrisă falsă și fictivă” la cumpărarea unui revolver Colt Cobra 38SPL: unui vânzător de arme din Delaware, el a spus că nu consumă droguri.

Hunter Jr. a deținut arma “aproximativ între 12 și 23 octombrie 2018”. El riscă o pedeapsă maximă de până la 25 de ani de închisoare pentru toate cele trei capete de acuzare.

Avocații americani notează că acuzațiile aduse fiului președintelui SUA sunt rareori urmărite penal. În plus, clauza privind posesia de arme sub influența drogurilor este încă contestată în instanță și ar putea fi declarată în cele din urmă neconstituțională.

Cazul de posesie ilegală de arme este investigat de procurorul special al Departamentului de Justiție al SUA, David Weiss.

Înainte de luna iulie, Biden Jr. și procurorii au ajuns la o înțelegere în cadrul unei alte anchete, un caz de evaziune fiscală, care includea o renunțare la acuzațiile privind armele de foc. Însă un judecător a respins acordul, exprimându-și îngrijorarea cu privire la presupusele interferențe în anchetă.

Reamintim că, la începutul acestei săptămâni, președintele Camerei Reprezentanților din SUA, republicanul Kevin McCarthy, a anunțat începerea unei anchete privind anunțul de punere sub acuzare a lui Joe Biden, legat de activitățile de afaceri ale fiului său.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *