Fotbal

Florin Calinescu: Dinamo-Steaua nu e derbi! E o rusine, o mizerie!

"Ce derbi de Romania? E un omagiu adus Moscovei, o vizita la muzeul comunismului, o amintire a unui fotbal mincinos. Daca se reinfiintau echipele de traditie dupa 1990 si isi disputau ele titlul asta, era altceva.

Ce fotbal sa vreau eu de la Steaua si Dinamo? Nu de la echipele astea vin si jucatori la nationala Romaniei? E ca un meci intre un schiop caruia ii lipseste si-o mana si un orb care nici n-aude.

Eu raman la parerea ca e o rusine a fotbalului si a istoriei. N-am 18 ani, eu nu pot fi pacalit. Ca mine sunt multi care stiu cum s-a facut si echipa Stelei care a luat Cupa Campionilor Europeni in ’86. Au fost luati cu japca jucatorii cei mai buni din tara si dusi acolo pentru ca era Partidul care hotara tot.

Imi doresc sa ia in fiecare an titlul Clujul, Vasluiul, Timisoara, Bistrita sau oricare alta. Atmosfera in jurul acestui derbi fals este iextraordinar de mult prea superioara’ celei care trebuie sa fie de fapt. Asta ca sa gasim o exprimare sugestiva pentru situatia de fata. Mi se pare chiar o jignire pentru celelalte competitoare atentia exagerata acordata acestui joc, adica ceilalti sunt figuranti sau ce? Repet, e o mizerie, o rusine!", a declarat Florin Calinescu pentru Gazeta Sporturilor.În cele 122 de partide directe în campionat, Dinamo se află în avantaj, cu 43 de victorii, faţă de 34 ale Stelei, alte 45 de partide încheindu-se nedecis. În Şoseaua Ştefan cel Mare, Dinamo a obţinut 25 de victorii, Steaua 13, iar de 23 de ori s-a înregistrat egalitatea.

În clasamentul la zi, Steaua ocupă locul 4, cu 18 puncte, iar Dinamo se află pe poziţia a 7-a, cu 14 p.

Sursa: agerpres

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *