Spectacole

Florin Piersic: „Am 40 de ani… de când am împlinit 36 şi cer cetăţenia R. Moldova”

A fost o seară de zile mari, care s-a transformat într-un adevărat spectacol. Numai că, de astă dată, spectatori erau chiar ei, regizorii şi actorii.
Spectacolul a durat patru ore, fără a se simţi oboseala celor din sală. Copleşiţi de emoţie, actorii care au urcat în scenă să-şi ridice premiile parcă intraseră în competiţie, prezentându-şi cât mai original discursurile presărate cu umor fin.

La categoria teatre de păpuşi, Premiul pentru cel mai bun spectacol i-a revenit Teatrului „Licurici”, pentru „Motanul încălţat” de Charles Perrault. Acesta a fost înmânat de către preşedintele proaspăt ales al R. Moldova, Nicolae Timofti. El le-a dorit păpuşarilor să facă în continuare acelaşi lucru – să educe tânăra generaţie, care constituie viitorul nostru. „În acest teatru s-au educat şi copiii mei”, a specificat el. În discursul său, regizorul Titus Jucov a spus următoarele: „Iată ce poate face un motan încălţat… Domnule preşedinte, v-aş dori să aveţi şi dumneavoastră un motan încălţat, care să îmbogăţească ţara!”.

Premiul pentru cel mai bun spectacol a fost obţinut de către Teatrul Naţional „Satiricus I. L. Caragiale” pentru piesa „Ţara asta a uitat de noi”, de Constantin Cheianu. Premiile preşedintelui UNITEM, Sandu Grecu, au fost înmânate regizorilor Petru Hadârcă şi Vlad Ciobanu, precum şi actorilor Leo Rudenco, Sergiu Plângău şi Vitalie Jacotă. Dina Ghimpu şi Olga Bejenaru au intrat în posesia premiilor pentru critică de teatru, iar Laurenţiu Vutcărău s-a învrednicit de Premiul pentru debut.

Surpriza serii a constituit-o prezenţa reputaţilor actori Mihai Volontir şi Florin Piersic. Primul a luat Premiul pentru întreaga activitate, iar al doilea – Premiul de excelenţă. Acestea au fost înmânate de către prim-ministrul Vlad Filat. Ca de obicei, Florin Piersic ne-a delectat cu umorul său fin, încheindu-şi discursul cu următoarea frază, la modul serios: „Am 40 de ani… de când am împlinit 36 şi cer cetăţenia Republicii Moldova, pentru că sunt al vostru!”.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *