Actualitate

Florin Piersic, aniversat pe scenă de ziua lui. Actorul român împlinește 82 de ani

E neobosit şi iubeşte scena mai mult decât orice. Cu o zi înainte să împlinească 82 de ani, pe 26 ianuarie 2018, Florin Piersic s-a aflat la Casa de Cultură a Sindicatelor din Constanţa şi a jucat, de la ora 19.00, în piesa “Străini în noapte”, alături de Medeea Marinescu.

Pe 29 ianuarie va urca din nou pe scenă, însă la Teatrul Naţional din Bucureşti. „Este un spectacol pe care îl iubim foarte tare, merge foarte bine şi îl prezentăm peste tot. Această piesă a fost adusă în urmă cu zece stagiuni de maestrul Radu Beligan, după ce a văzut-o cu Alain Delon în rolul principal, şi s-a gândit că e o piesă potrivită pentru mine. Mi-e foarte drag rolul, consider că din foarte multe puncte de vedere mi se potriveşte», povestea Florin Piersic pentru „Ziua de Cluj”, scrie Click.ro

El a adăugat că în afară de spectacolele din ţară, care au depăşit de mult 1.200 de reprezentaţii, piesa «Străini în noapte” a mai fost prezentată în Canada, la Toronto, Montreal şi Quebec, dar şi la Londra, Tel Aviv, Berna, Lugano, Paris, etc. Cu titlul original «Montagnes russes», piesa a fost scrisă de Eric Assous în 2004, fiind jucată în anul respectiv şi în 2005 de Alain Delon şi Astrid Veillon. Realizator de spectacole de teatru radiofonic şi scenarist, Assous a fost prezent în 2007 la premiera oficială a piesei în România, evenimentul având loc la Opera Naţională din Bucureşti, pe 28 septembrie 2007. Spectacolul are în centru povestea lui Pierre (Florin Piersic), un bărbat în floarea vârstei, care după o noapte petrecută într-un bar este condus acasă de Julietta (Medeea Marinescu), o femeie frumoasă şi tânără. Comedia romantică dintre cei doi ia, spre final, o turnură neaşteptă. Iniţial, rolul feminin a fost jucat de Emilia Popescu, fiind înlocuită apoi de Medeea Marinescu.

Fie că a jucat în spectacole de varietăţi sau filme, Florin Piersic a iubit întotdeuna muzica, dovadă stând duetele cu Angela Similea, Luminiţa Dobrescu sau Mihaela Mihai. În 2009, Florin Piersic a înregistrat un disc de autor de care e mândru, la casa de discuri Ovo Music, a lui Ovidiu Komornyik , care se numeşte „Florin Piersic – Hoinărind printre amintiri în lumea muzicii lui Dan Iagnov”. Toate cele 10 melodii sunt compuse de Dan Iagnov. În perioada anilor ‘70-’80, Florin Piersic şi Angela Similea au format un cuplu de aur pe scenă, fermecându-i pe români cu talentul şi cu eleganţa lor.

Sursa: Click.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *