Spectacole

Florin Piersic revine la Chişinău cu „Străini în noapte”

Şi de această dată, maestrul va apărea în scenă alături de colega sa mai tânără de generaţie, carismatica Medeea Marinescu, într-un spectacol care a făcut deja istorie – „Străini în noapte” de Eric Asson, care a ajuns la Chişinău cu suportul Uniunii Cultural-Artistice (UCA) „Vatra Neamului”.

Aşadar, două seri la rând, pe scena Teatrului Naţional „Mihai Eminescu” se va juca o comedie romantică fascinantă, în regia unei alte legende a teatrului românesc, maestrul Radu Beligan. „Străini în noapte” e, probabil, unul dintre cele mai cotate spectacole din România: în peste zece ani, s-a jucat de peste 1400 de ori – de regulă, cu casa închisă – şi acest fapt se datorează, înainte de toate, celor doi protagonişti.

Maestrul Piersic, care e şi Preşedintele onorific al Uniunii Culturale a Românilor Basarabeni, interpretează rolul lui Pierre, un bărbat căsătorit în floarea vârstei şi tată al unui adolescent, care a rămas singur în Paris să muncească, în timp ce soţia şi fiul său sunt plecaţi în vacanţă. Şi o întâlneşte pe eroina Medeei Marinescu…

„Străini în noapte” este o comedie cu răsturnări de situaţie, despre seducţie, minciună şi timpul care ne transformă. În opinia criticilor, cei doi artişti au reuşit să dea viaţă, cu naturaleţe, unor personaje complexe, vorbind despre dragoste, ură, viaţă, tinereţe, bătrâneţe, moarte, minciună, cunoaştere şi sentimente. Drept dovadă serveşte şi faptul că spectacolul se bucură de un enorm succes la public, jucându-se, în pofida „vârstei înaintate”, cu sala plină. De fiecare dată, biletele sunt vândute cu mult timp înainte de data spectacolului şi suntem convinşi că aşa va fi şi acum…

„Prezenţa legendarului Florin Piersic pe scena Naţionalului nu este doar un prilej de a-l revedea pe celebrul actor, ci şi un eveniment cultural destinat susţinerii, promovării şi perpetuării valorilor spirituale şi culturale din România şi R. Moldova”, ne-a spus dl Nicolae Avram, preşedintele UCA „Vatra Neamului”. Împreună cu Uniunea Culturală a Românilor Basarabeni, UCA „Vatra Neamului” îşi propune să organizeze şi în continuare astfel de evenimente pentru a apropia artiştii români de R. Moldova şi a promova talentele noastre în România.

Andreea Ştefan
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *