Social

Fluxul traversărilor frontierei de stat a crescut cu peste 10 la sută

Cele mai mari valori de trafic au fost semnalate la frontiera moldo-română, iar cele mai tranzitate posturi vamale rămân a fi Leușeni și Sculeni.

Potrivit ofițerului de presă al Poliției de frontieră, Ion Strungaru, în decursul săptămânii precedente, 26 de cetățeni străini, dar și 68 de mijloace de transport au primit refuz de intrare în Republica Moldova. Totodată, potrivit lui, patru cetățeni ai Republicii Moldova nu au avut acces de intrare în Federația Rusă, iar nouă conaționali în Uniunea Europeană. Din Federația Rusă au fost deportați trei moldoveni.

„În perioada vizată s-a înregistrat o creștere semnificativă a traversărilor comparativ cu a treia lună a lunii decembrie. Astfel, fluxul persoanelor a constituit 356 mii 11 traversări, mai mult cu 10 la sută, iar traficul unităților de transport a reprezentant o valoare de 89 mii 15 traversări, în creștere cu 1%. Totodată, pe data de 25 decembrie, când s-a sărbătorit Crăciunul pe stil nou, polițiștii de frontieră au înregistrat un flux de 45 mii 913 traversări, în creștere cu 3,3% față de aceeași perioadă a anului trecut”, a declarat Ion Strungaru.

Amintim că, din data de 10 decembrie au fost instituite noi direcții de deplasare prin punctul de trecere „Palanca”, deoarece se desfășoară lucrările de reconstrucție a podului situat pe traseul Odessa-Reni, din proximitatea localității Palanca. 

Sursă: trm.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *