Economie

FMI a apreciat pozitiv acțiunile R. Moldova în reformarea domeniilor economice

Declarația în acest sens a fost făcută astăzi de Directorul executiv al FMI, Menno Snel, în cadrul unei întrevederi cu viceprim-ministrul Octavian Calmâc, ministru al Economiei, informează MOLDPRES. 

Serviciul de presă al ME a precizat că în opinia Directorului executiv al FMI, realizarea acestor reforme creează toate premisele pentru negocierea și semnarea unui nou acord dintre R. Moldova și FMI, care va deveni o platformă bună și pentru consolidarea relațiilor țării noastre cu partenerii de dezvoltare.

La rândul său, Octavian Calmâc a menționat că promovarea reformelor în toate domeniile constituie o prioritate pentru Guvernul Republicii Moldova nu doar din motivul de a restabili încrederea partenerilor străini, dar și din angajamentul autorităților de a schimba starea lucrurilor în stat, a crea condiții atractive de lucru și de viață pentru toți cetățenii.

De asemenea, viceprim-ministrul a făcut o trecere în revistă a acțiunilor întreprinse de Ministerul Economiei pentru perfectarea cadrului legal, ajustându-l la acquis-ul comunitar, în special, în domeniile energetic, investiții și competitivitate, infrastructura calității și protecția consumatorului, managementul protecției publice etc.

În context, ministrul Economiei s-a referit la pașii întreprinși de autoritățile Republicii Moldova în direcția creării unui climat investițional atractiv pentru mediul de afaceri, inclusiv prin instituirea unui moratoriu asupra controalelor de stat, anularea a peste 120 de acte permisive, care influențau negativ asupra activității agenților economici, în special a întreprinderilor mici și mijlocii ş.a.

sursa: moldpres.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *