Economie

FMI despre încetinirea economică a Moldovei

Totuşi, Moldova ar trebui să accelereze procesul de reformare în domeniul justiţiei şi să asigure nivelul necesar al deficitului bugetar dacă doreşte să păstreze tendinţa de creştere economică obţinută în ultimii doi ani. Declaraţia îi aparţine şefului misiunii FMI pentru R. Moldova, Nikolay Gueorguiev, şi a fost făcută în cadrul unei întrevederi cu şeful Guvernului, Vlad Filat, informează agenţia Interlic.

În cadrul şedinţei au fost abordate subiecte privind cooperarea dintre R. Moldova şi Fondul Monetar Internaţional, precum şi aspecte ce vizează sistemul financiar-bancar al R. Moldova şi situaţia creată la „Banca de Economii”. Nikolay Gueorguiev a informat că experţii FMI au elaborat câteva studii şi analize ce vizează atragerea investiţiilor directe în economia R. Moldova, vulnerabilitatea în faţa şocurilor financiare externe şi reformele în sectorul bugetar pe termen mediu. Oficialul a subliniat că FMI urmăreşte cu atenţie evoluţia situaţiei economice din R. Moldova şi în regiune şi că „încetinirea creşterii economice a Moldovei din ultima perioadă FMI o pune pe seama situaţiei economice din regiune”.

Reprezentantul FMI a spus că misiunea în cauză este penultima din cadrul actualului Program de asistenţă, care expiră în luna ianuarie 2013, ultima fiind preconizată pentru toamna acestui an. De asemenea, în cadrul întrevederii s-a convenit şi asupra elaborării unui nou Program de colaborare dintre FMI şi R. Moldova pentru perioada de după 2013. 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *