Actualitate

„Foaie verde la ureche”. Pro TV s-a ales cu o simplă avertizare

Membrii CCA au decis în unanimitate că postul de televiziune a încălcat legislația și nu a respectat datele cu caracter personal ale femeii prezentate în știre și nu a respectat legislația privind protecția minorilor, difuzând știrea la o oră în care copiii pot fi prezenți în fața televizorului.

”Au fost încălcate cel puțin 7-8 prevederi din legislația Republicii Moldova. Este regretabil acest fapt. Acum nu vom putea aplica decât sancțiunea de avertizare publică, altă sancțiune nu putem aplica. Vom ține la control și nu vom monitoriza postul respectiv”, a spus președintele CCA, Dinu Ciocan.

De asemenea, unii membri ai CCA au menționat că în urma știrii difuzate de Pro TV, profesoara din Ungheni, dar și alte persoane, au devenit victime. ”Dacă acest bărbat trăia pe timpul lui D’artagnan, ar fi fost ciuruit. Televiziunea a creat o victimă și nu știu ce poate face acum pentru a remedia situația. Asta cu avertizarea publică este foaie verde la ureche. Este o încălcare foarte, foarte gravă, probabil trebuie să intervenim în Codul Autiovizualului, la capitolul sancțiuni”, este de părere membrul CCA Iurie Colesnic.

Reprezentanții Pro TV nu s-au prezentat astăzi la ședința CCA. 

Precizăm că, în urma difuzării știrii sus-menționate, opinia publică s-a autosesizat și 28 de organizații non-guvernamentale din Republica Moldova au declarat boicot postului de televiziune, refuzând să trimitită comunicate de presă, informații și invitații la evenimentele pe care le organizează. „Boicotul va fi menţinut până când Pro TV Chișinău își va prezenta scuzele publice de rigoare și va repara prejudiciul cauzat”, anunțau atunci ONG-urile.

sursa: realitatea.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *