Sănătate

Fobiile ar putea fi tratate cu o injecţie simplă

 Frica de păianjeni, de rechini, de reptile, de înălţime şi multe alte fobii ar putea fi tratate cu ajutorul acestui tratament injectabil, au afirmat cercetătorii niponi. Ei consideră că frica este un "obicei învăţat", iar injecţiile cu lidocaină dezactivează acea parte din creier care generează acest tip de emoţie.

Cercetătorii japonezi s-au declarat extrem de optimişti după ce au efectuat o serie de teste pe o specie de peşti – caras auriu – al căror creier prezintă numeroase asemănări cu cel uman. După ce le-a fost administrată o doză de lidocaină, aceşti peştişori au "uitat" să se teamă de razele strălucitoare de lumină.

Lidocaina este un anestezic local, un derivat al cocainei, dar care nu are efectul euforic sau de dependenţă al acesteia.

Masayuki Yoshida, profesor la Universitatea din Hiroshima, coordonatorul acestui studiu, a declarat: "Imaginaţi-vă că, dacă vă este frică de păianjeni sau de înălţime, aţi putea fi vindecat de această fobie cu ajutorul unei simple injecţii. Studiul nostru sugerează faptul că, într-o bună zi, acest vis ar putea să devină o realitate".

Studiul cercetătorilor niponi a fost publicat în ediţia online a revistei Behavioural and Brain Functions.

Sursa: realitatea.net

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *