Social

Focar de gripă aviară în raionul Soroca. Două sate – plasate în carantină

Un locuitor din satul Cureșnița Veche, raionul Soroca, a sesizat serviciul Agenției Naționala pentru Siguranța Alimentelor Soroca despre pieirea a 195 de capete de păsări. Rezultatele probelor preluate de specialiști au arătat prezența unui focar de gripă aviară, transmite Observatorul de Nord

„Autoritățile raionale au convocat Comisia pentru Situații Excepționale și au luat imediat măsuri pentru a introduce carantina în această localitate, fiindcă există riscul de răspândire a virusului”, a declarat vice-președintele raionului Soroca, Iurie Tănase.

Astfel, potrivit lui Tănase, bărbatul din Cureșnița Veche va primi compensații din partea statului.

Astfel, în conformitate cu deciziile autorităților, în raza de trei kilometri s-a stabilit o zonă de protecție și s-a instaurat un regim de carantină din care fac parte localitățile Cureșnița și Holoșnița.

La fel, a fost stabilită și Zona de supraveghere de 10 km, care include satele Șeptelici, Șolcani, Iorjnița, Rublenița, Cremenciug, Sobari, Grigorăura,  Cureșnița Nouă și Cosăuți. Timp de 30 de zile, în aceste localități sunt interzise activitatea piețelor, vinderea păsărilor și a produselor de pasăre.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *