Social

Focul Haric va fi adus și în acest an în R. Moldova. Precizările Mitropoliei

Sâmbătă seara, în ajun de Paşte, Focul Haric va fi adus în faţa Catedralei Mitropolitane „Naşterea Domnului” din Chișinău în jurul orei 20:00, acolo unde va fi împărțit preoţilor şi credincioşilor. În acest an, la Ierusalim nu va merge mitropolitul Vladimir, ci PS Ioan, Episcop de Soroca, Vicar mitropolitan, totodată el fiind și conducătorul pelerinajului organizat de Mitropolie, în perioada 11 – 15 aprilie, scrie Realitatea.md.

„În acest an Mitropolitul Vladimir nu va merge după focul haric. De asemenea, nu intenționăm să apelăm la vreun sponsor. S-a luat decizia ca lumina sfântă să fie adusă la Catedrala Mitropolitană de Episcopul Ioan, care va fi de altfel și conducătorul pelerinajului în Țara Sfântă, organizat de Mitropolie în Săptămâna Patimilor. Pelerinajul va începe marți, 11 aprilie și se va încheia sâmbătă, 15 aprilie”, a declarat Vadim Cheibaș, secretar general al Mitropoliei.

De asemenea, secretarul general al Mitropoliei a mai precizat pentru sursa citată că s-a purtat discuții cu o companie avia de la noi pentru a aduce lumina sfântă.

„Cei care vor merge în pelerinaj în Israel vor merge cu o rută comercială. Am negociat cu o companie avia din țară, dacă nu greșesc este Hisky, cu care s-a convenit ora întoarcerii la Chișinău, astfel încât focul haric să ajungă la catedrală în jurul orei 20:00”, a mai adăugat Cheibaș.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *