Internațional

Focuri de armă în apropierea Ambasadei SUA din Liban: Nimeni nu a fost rănit

Focuri de armă au fost semnalate miercuri seara în apropierea Ambasadei SUA din Liban, situată la o periferie a capitalei Beirut, fără ca incidentul să fi făcut vreo victimă, informează joi France Presse, citând un purtător de cuvânt al misiunii diplomatice americane, potrivit Agerpres.

”În jurul orei locale 22:37 (19:37 GMT), au fost semnalate tiruri în apropiere de intrarea în ambasadă”, a declarat purtătorul de cuvânt Jake Nelson, adăugând că nimeni nu a fost rănit în urma acestui incident şi că ambasada se află în ”contact strâns cu forţele de securitate libaneze”.

Complexul care adăposteşte ambasada americană, o adevărată fortăreaţă, este situat în Awkar, o suburbie în nordul Beirutului.

Incidentul intervine la aceeaşi dată cu explozia unei maşini-capcană în 1984 în faţa Ambasadei SUA în aceeaşi zonă, care s-a soldat atunci cu 11 morţi şi zeci de răniţi, atac atribuit de SUA mişcării şiite Hezbollah, susţinute de Iran.

Ambasada americană s-a mutat în suburbia din nordul Beirutului după atentatul sinucigaş care îi distrusese vechiul sediu în aprilie 1983 şi făcuse 63 de morţi în plin război civil (1975-1990). Atentatul a fost revendicat de către Jihadul Islamic, o grupare care – potrivit Washingtonului – avea legături cu Hezbollah.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *