Actualitate

Focuri de armă la Căuşeni! Un tânăr de 20 de ani a fost grav rănit de poliție

Inspectorii de patrulare au oprit un automobil, pentru a verifica dacă șoferul este în stare de ebrietate. A urmat o altercație, iar polițiștii au tras câteva focuri din arma din dotare. Ei spun că l-au rănit accidental pe șofer, însă prietenii victimei afirmă că inspectorii au acționat abuziv.

Pasagerul care se afla pe bancheta din spate povestește că au fost urmăriţi de maşina poliţiei. "Cineva din spate voia să ne facă depăşire, iar când s-au apropiat am văzut că e mașina poliției. Ne-am oprit, iar ei ne-au făcut depăşire și ne-am lovit în ei. N-au întrebat nimic. L-au luat, l-au aruncat în mașină și s-au dus", a zis pasagerul.

Rudele tânărului mai spun că, după ce l-au oprit, polițiștii l-au transportat pe tânăr la sectorul de poliţie din satul Căinari, raionul Căuşeni, pentru investigaţii. "Mai târziu ne-am dus în Căinari să vedem ce-i cu el. Am aflat că venise ambulanța și ceva s-a întâmplat, că l-au bătut. Poliția voia să-l impună să semneze ceva", a spus un bărbat.

Și martorii incidentului spun că polițiștii s-au comportat agresiv cu șoferul. "Maşina poliţiei îi urmărea. La un moment dat maşina poliţiei i-a ajuns din urmă şi le-a blocat trecerea. După care, unul dintre polițiști a ieșit, l-a scos pe șofer din mașină, l-a băgat în mașina poliției şi au plecat. Mai târziu prietenul său a plecat la spital şi a aflat că tânărul a fost împuşcat", a observat un martor.

"Eu eram în bar, am auzit un zgomot puternic, am ieșit afară şi am văzut cum poliţiştii îl urcau în maşină. Totul a durat vreo zece secunde. Polițiștii l-au luat fără prea multe explicaţii", a explicat alt bărbat de la faţa locului.

Poliţiştii implicați în incident au refuzat să discute cu echipa Publika TV.

Reprezentanţii Inspectoratului Naţional de Patrulare au declarat pentru Publika TV că tânărul a fost rănit accidental la umăr, după ce polițiștii au tras mai multe focuri de avertizare.

sursa. publika.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *