Ultima oră

Focuri de armă la frontieră: 6 persoane reținute pentru contrabandă

Șase persoane, printre care și doi polițiști de frontieră, au fost reținuți în această dimineață, la ora 03:20, când încercau să transporte 60 de mii de pachete cu țigări la hotarul dintre Republica Moldova și România. Acestea au fost prinse în flagrant în cadrul unei operațiuni desfășurată de către Departamentul Poliției de Frontieră și Procuratura Anticorupţie din Republica Moldova în colaborare cu Direcţia Naţională Anticorupţie, Serviciul teritorial Iaşi și Inspectoratul teritorial al Poliției de Frontieră Iași.

Membrii grupării criminale au intrat în atenţia organelor de drept încă în luna decembrie a anului trecut. Tot atunci a fost pornită urmărirea penală. În acest sens a fost creat un acord bilateral și un grup comun de urmărire penală format din reprezentanți ai instituțiilor de drept de pe ambele maluri ale Prutului. În cadrul investigaţiilor speciale au fost utilizați investigatori sub acoperire în vederea monitorizării activității ilegale a infractorilor.

Ca urmare, pe direcția Sârma – Condrea, pe ambele maluri ale Prutului au fost prinși în flagrant delict persoanele care se fac vinovate de trecerea peste frontiera moldo-română a țigărilor de contrabandă.

Pentru reținerea infractorilor, polițiștii de frontieră moldoveni au fost nevoiți să folosească arma din dotare, fiind trase zeci de focuri în plan vertical.

În schema infracțională, moldovenii transportau până la frontieră cutiile cu țigări în două camioane. Ulterior țigările erau transportate cu ajutorul bărcilor de cauciuc peste râul Prut. Pe teritoriul statului vecin, coletele urmau să fie preluate și ulterior realizate pe piața neagră.

Valoarea estimativă a tigărilor confiscate constituie peste jumătate de million de lei.

În acestă schemă erau implicați și doi angajați ai Sectorului Poliției de Frontieră Leova, aceștia facilitând trecerea ilegală a frontierei de stat. În prezent, cei doi sunt reținuți și suspendați din funcție până la finalizarea investigațiilor.

Toate persoanele implicate în săvârşirea faptelor date sunt reţinute şi cercetate penal pentru trecerea ilegală a frontierei de stat și contrabandă.
Cele două unități de transport și 120 de cutii cu țigări au fost transportate pe teritoriul Departamentului Poliției de Frontieră. 

deschide.de

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *